Пиріг "Рибка моя"

Обід

Часто буває, що надихнувшись чийсь ідеєю, я дуже хочу якнайшвидше втілити її в життя. Так сталося і з цим варіантом випічки. Побачивши десь на просторах мережі такий варіант подачі, мені шалено захотілося приготувати смачний і ситний пиріг.



Пиріг "Рибка моя" 

Якщо в оформленні страви у мене не було ніяких нових ідей, то з начинкою я могла поекспериментувати. На перший погляд, здається, що смак вийде плоским і не цікавим, але це зовсім не так. Консервована риба в поєднанні з рисом і овочами дає приголомшливий ефект.



Втім, ви, так само як і я, вільні замінювати інгредієнти на будь-які інші за своїм смаком і бажанням. Тісто також можна приготувати самим, але результат вже буде дещо іншим, так як листкове тісто в домашніх умовах досить складно відтворити.



Для приготування вам знадобиться:



500 г листкового тіста

400 г відвареного рису

3 головки ріпчастої цибулі

банку консервованого зеленого горошку

2 банки консервованої риби в олії (я використовувала сайру)

сіль, перець за смаком

соняшникова олія для обсмажування



Орієнтовний час приготування: близько години.



Приготування:



Рис найкраще відварити напередодні або врахувати це при приготуванні. Я завжди варю каші в пароварці, так що вони виходять потрібної консистенції, виду і ніколи не пригорають і не розварюються.



Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо дрібним кубиком. Відправляємо в розігріту з невеликою кількістю рослинного масла сковороду. Обсмажуємо до золотистого кольору.



Пиріг "Рибка моя"



Готовий рис додаємо до цибулі, перемішуємо.



Пиріг "Рибка моя"

 

З консервованого горошку зливаємо рідину, додаємо його в сковороду.



Пиріг "Рибка моя" 

Консервовану рибу також звільняємо від рідини, шматочки риби додаємо в сковороду. Добре розминаємо її виделкою, вимішуємо до однорідності. Присипаємо сіллю, перцем і улюбленими травами за смаком.



Пиріг "Рибка моя" 

Вимикаємо вогонь, даємо начинці охолонути.



Тим часом займемося тістом. Ділимо його на дві не рівні частини. Більшу частину розкачуємо досить тонко на припыленной борошном поверхні. З меншого шматка видавлюємо кружечки.



Пиріг "Рибка моя" 

По центру розкачаного шару викладаємо остигнула начинку. Краї тіста викладаємо до середини.



Пиріг "Рибка моя" 

Формуємо мордочку і хвостик рибки. Кружки тіста викладаємо по формі луски.



Пиріг "Рибка моя"



Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.



Пиріг "Рибка моя"



Подаємо гарячим зі свіжим салатом.



Пиріг "Рибка моя" 

Швидкий, смачний варіант обіду або вечері готовий.



Пиріг "Рибка моя"

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок