Сирно-ванільні пончики

Десерти

Сирно-ванільні пончики



Доброго часу доби, дорогі читачі Алимеро!

Сьогодні я хочу розповісти вам рецепт приготування сирних пончиків, якими час від часу я балую себе і своїх коханих.

 

Причина настільки рідкісного їх приготування, я впевнена, зрозуміла всім. В даному випадку від сиру, на основі якого приготовлено страву, користі майже стільки ж, скільки від картоплі фрі. Бо як готуються пончики у великій кількості рослинного масла, ними не слід захоплюватися дуже часто.

 

Але наскільки важливо іноді балувати себе цими ароматними та смачними сирними кульками. Давайте приготуємо їх разом!

 

Час приготування: 1 годину 45 хвилин.

 

Складність: невелика.

 

Щоб приготувати сирні пончики, нам знадобляться:

 

1) 500 г домашнього сиру

2) 3 сирих курячих яйця

3) 300-400 г борошна

4) домашній ванільний цукор

5) 9-12 столових ложок цукру

6) невелика щіпка солі

7) 1 чайна ложка соди

8) оцет для гасіння соди

9) цукрова пудра

10) рослинне масло

 

Сирок краще використовувати домашній. Але його слід попередньо розтерти з ванільним цукром, який я теж раджу зробити самостійно.



Сирно-ванільні пончики 

 

Як я вже згадувала в одному з попередніх опублікованих мною рецептів, необхідно насипати в літрову ємність цукровий пісок, а в центрі зафіксувати стручок ванілі. Він повинен бути не пересушеним з гладкою і пружною поверхнею.

 

Прибравши цю ємність в темне місце, вже через місяць у вас буде свій справжній ванільний цукор.



Сирно-ванільні пончики 

 

Курячі яйця збиваємо з сіллю і цукром.



Сирно-ванільні пончики 

 

Гасимо оцтом Соду і додаємо до яєчної маси.



Сирно-ванільні пончики 

 

Поперемінно домішують перетертий з ванільним цукром сир і просіяне пшеничне борошно.



Сирно-ванільні пончики



Замішуємо тісто.



Сирно-ванільні пончики 

 

У високий неширокий казанок наливаємо достатню кількість рослинної олії і нагріваємо на невеликому вогні. Дуже важливо не перегрівати жир.



Сирно-ванільні пончики 

 

Потім змоченими у воді руками формуємо маленькі колобочкі і відправляємо їх обсмажуватися в розпеченому маслі, стежачи, щоб вони не пристали до дна і рівномірно обсмажувалися.



Сирно-ванільні пончики 

 

Готові пончики викладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир, а після перекладаємо на тарілку і посипаємо цукровою пудрою. Приємного чаювання!





Сирно-ванільні пончики

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок