Домашній плавлений сир

Закуски

Домашний плавленый сыр

Нещодавно в одній телепередачі я побачила, як робили домашній плавлений сир із сиру. Раніше я ні про що таке не чула, і мені стало дуже цікаво, як же все це виходить.

 

Але ось той телерецепт я тоді не встигла ні записати, ні запам'ятати. Звернувшись за допомогою до інтернету, я дізналася, що рецепт цього сиру, виявляється, дуже популярний серед господинь. «Гаразд, ризикну і я» - промайнула думка в голові, так як до останнього я не вірила, що в мене вийде.

 

На щастя, все пройшло дуже навіть вдало. Тому я вирішила поділитися докладним описом рецепту і з вами. Дуже рекомендую спробувати, так як і сам процес варіння сиру дуже цікавий, і результат дуже аппетиный виходить. І, до речі, теж корисний.

 

Для приготування домашнього сиру плавленого знадобляться наступні інгредієнти:

сир* - 0,5 кг

яйце - 1 шт.

вершкове масло - 100 г

сіль - 0,5 -1 ч. ложка (по вашому смаку, мені вистачило і 0,5 ложки)

сода харчова - 0,5 ч. ложки

будь-які спеції/сушена зелень - за смаком

 

*З приводу рекоменуемой жирності сиру однозначної рекомендації я не знайшла. В одних рецепти радять брати жирний, в інших - навпаки. У підсумку, я вирішила дотримуватися золотої середини і вибрала сир 5%.

Домашній плавлений сир 

Складність: середня.

 

Час приготування: близько 30 хвилин плюс кілька годин на застигання.

 

Всі інгредієнти (крім спецій) я поєднала в невеликій каструльці і гарненько перемішала.

Домашній плавлений сир 



Домашній плавлений сир

У каструлі побільше довела воду до кипіння, і помістила на неї маленьку каструлю, створивши «водяну баню». Ось таким чином варила масу, постійно помішуючи., хвилин 15-20. Все повинно гарненько розплавитися і розчинитися.

 

Ось на що маса стала походити ближче до кінця варіння.

Домашній плавлений сир 

Знявши каструлю з водяної бані, я перелила вміст в блендер і збила масу, щоб вона стала ідеально однорідною і не було грудочок сиру.

Домашній плавлений сир 

Потім я переклала збиту масу назад в каструлю і ввела в неї сушену петрушку і сушений кріп. Взагалі, добавку до сиру можна зробити будь-яку: спеції, гриби, шинка і т. д.

Домашній плавлений сир 

На цьому етапі суміш вже почала остигати, стала більш тягуча і перестала прилипати до стінок посуду.

Домашній плавлений сир 

Миску я змастила маслом і выложива в неї сирну масу.

Домашній плавлений сир

Одразу ж накрила харчовою плівкою і залишила остигати до кімнатної температури. Після цього поставила на ніч у холодильник.

Домашній плавлений сир 

До сніданку смачний сир був готовий бути намазав для бутерброд. Він поєднується з будь-яким хлібом, і з різними зерновими хлібцями, і з тарталетками.

 

Звичайно ж, смак не імітує в точності магазинний плавлений сир, так як все ж відчувається сирний присмак. Мені він більше нагадав смак сиру кшталт «Альметте». Але те, що виходить шалено смачно, і можна бути на 100% впевненою в якості - це факт.



Обов'язково буду готувати такий сир ще, адже можна кожен раз експериментувати з добавками.

Домашній плавлений сир

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок