Соус "Тартар"

Соуси

соус тартар

Соус «Тартар» ми завжди купували. Він дуже добре підходить до рибних страв, але і з м'ясом він непогано поєднується.



Магазинні соуси часто «напхані» всілякими добавками, емульгаторами, консервантами і т. д. Інша справа, коли соус готуємо вдома. Тоді ми можемо бути впевненими в якості продуктів, з яких робиться соус.



Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом самого простого і швидкого у приготуванні соусу тартар. Він дуже сподобався нам, і ми його купуємо, я його готую самостійно.



Для швидкого приготування соусу тартар необхідні наступні продукти:

150 р майонезу

2 яйця (необхідно 2 жовтка)

2 невеликих кислих огірка

пучок зелені (кріп, зелена цибуля)

трохи червоного перцю

сіль, цукор за смаком

0,5-1 ч. л. лимонного соку



Для початку потрібно зварити круто 2 яйця і охолодити їх. Для соусу нам необхідні тільки варені жовтки, які потрібно гарненько розім'яти виделкою в тарілці.

соус тартар

Жовтки змішуємо з майонезом. На цьому етапі кожен робить так, як йому подобається: можна жовтки розтерти з майонезом в однорідну масу, а можна розмішати, залишаючи шматочки жовтка в майонезі для краси і текстури.

соус тартар

Мені більше подобається розтирати все в однорідну масу.



Кислі огірки ріжемо дуже тонкими кубиками. Чим менше будуть кубики, тим більше буде схожий ваш соус на магазинний, смак якого ми так любимо.

соус тартар

Зелень також ріжемо дуже дрібно і додаємо в ємність для змішування (у мене глибока тарілка).

соус тартар

Змішуємо всі інгредієнти і додаємо сіль, цукор, лимонний сік і червоний перець.

соус тартар

Після змішування всіх продуктів для соусу, ми отримуємо результат - «Тартар».



Тепер залишається тільки перелити соус в красиву тарілку і подати до столу до м'яса або рибки.

соус тартар

Існує багато варіацій соусу «Тартар». За смаком та бажанням можна додавати в соус оливки, маслини, каперси, цибуля, часник, гриби, зелень петрушки.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок