Пісне тістечко брауні

Десерти

Постные брауни



Американські тістечка брауні, напевно, багато готували, або, принаймні, про них чули. Ці смачні шоколадні квадратики зустрічаються в Америці на кожному кроці, як у нас раніше продавали пиріжки з повидлом.

 

Брауні ведуть свою назву від слова «коричневий», тому що вони мають насичений шоколадний колір (і смак!), а в своєму складі містять крім шоколаду і какао масло, яйця і цукор.

 

Можна приготувати брауні під час Посту без всіх заборонених до вживання продуктів, але зберігши основні якості брауні: шоколадний смак, м'якість, трохи вологе соковиту текстуру в серединці? Виявляється, можна!



У минулому році про це розповіла ведуча кулінарної рубрики в ранковій передачі Першого каналу російського телебачення Олена Чекалова.

 

Інгредієнти (на 2 порції): 2 ст. л. борошна, 3 ст. л. какао, 2 ст. л. цукру, 3 ст. л. волоських горіхів (січених), 12 ст. л. дитячого яблучного пюре, по дрібній дрібці солі і соди.



Постные брауни 



Волоські горіхи потрібно крупно порубати. Нам потрібно по півтори столових ложки на порцію, але, як відомо, горіхи зайвими не бувають, так що можна і трохи більше.



Постные брауни 



Випікають ці брауні в мікрохвильовці, найзручніше це робити в силіконових формочках. У автора були стаканчики, а я вирішила надати брауні традиційну квадратну форму, тому використовувала порційні силіконові ванночки для кексів.

 

Зазвичай силіконові форми не змащують, але для мікрохвильовки ця процедура не завадить. На дно насипається потроху горіхів, інші горіхи залишаємо для тіста.



Постные брауни 



Змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор, сіль і соду. Солі та соди кладемо трохи, як раніше говорили - на кінчику ножа. Соду гасити не потрібно, так як кислота є в пюре. Цукру, на мій смак ласуни, замало, я собі при повторній випічці додавала.



Постные брауни 



Додаємо дитяче харчування - яблучне пюре, злегка розведене водою. Я думаю, що якщо пюре буде з будь-яких інших фруктів, брауні це не завадить.



Постные брауни 



Тісто має вийти, як густа сметана, при необхідності можна ще трохи водички додати на око. В кінці додаємо решту горішки і розмішуємо.



Постные брауни 



Перекладаємо тісто в формочки. У мене вийшли повні форми, але для підйому все-таки потрібно залишати місце, щоб тісто не втекло через край.



Постные брауни 



Час встановлюємо експериментально. У мене спеклися через 4 хвилини, але я включила спочатку на 2 хвилинки, подивилася, потім ще на пару хвилин поставила, адже потужність у мікрохвильовок різна. Готові брауні повинні пружинити і не липнути до пальців.

 

Розрізаємо брауні на квадратики - і подаємо до чаю або кави. Смак - шоколадний, по текстурі - м'яко, горішки апетитно похрускують. Загалом, для експрес-випікання дуже навіть підходящий!



Постные брауни

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок