Мармелад з кавунових кірок

Десерти

Що ви зазвичай робите з корочками від кавуна? Правильно, викидаєте. А між іншим, це бездонне джерело вітамінів і з цих «відходів» можна отримати досконалої приголомшливий і смачний десерт. Мій двоюрідний брат, випробувавши частування, так і не здогадався, з чого воно зроблено.



Мармелад з кавунових кірок Приготування не складе особливих труднощів, з рецептом впорається навіть новачок. Особисто я, вперше пробуючи блюдо, зовсім не сподівалася на благополучний і їстівний результат. Специфічний аромат варених кірочок мене відштовхував і бажання спробувати не було зовсім.



Все кардинально змінилося на фінальній стадії уварювання кірочок. При додаванні кориці, лимона та інших прянощів, запах вийшов чарівний, чарівний і новий. Такого я не пробувала ще ніколи, тому смак для мене був приголомшливий і не порівнянний ні з чим.



Для приготування вам знадобиться:



1 кг кавунових кірок

1 ч. л соди

1 л води

1.200 кг цукру

половина лимона

1 ч. л кориці

1 ч. л кардамону

1/2 ч. л суміші для десертів



Час приготування: близько доби. Складність: просто.



Кавун в основному їмо з донькою ми удвох і для мене найскладнішим виявилося зібрати кілограм кірочок. Їх потрібно очистити від зеленої шкірки. Нам знадобиться тільки світло-зелена частина.



Мармелад з кавунових кірок



Заливаємо необхідну кількість кірочок водою, в якій попередньо розчинили соду. Залишаємо на 4 години.



Промиваємо шматочки, засипаємо їх 600 г цукру, заливаємо водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо близько 20 хвилин.



Мармелад з кавунових кірок 

Знімаємо з вогню, даємо повністю охолонути. Через 5 годин повторюємо процедуру. Засипаємо цукор, що залишився, доводимо до кипіння, ретельно перемішуємо і залишаємо на 5 годин. Можна залишати і на більшу кількість часу, головне, не менше.



Наступним етапом додаємо нарізану половину лимона. Сироп знову підігріваємо, уварюють і залишаємо.



Мармелад з кавунових кірок 

Далі саме час спецій з'явитися в мармеладі. Кладемо корицю, кардамон, трохи гвоздики за бажанням. Я ще використовувала ароматну приправу до десертів.



Мармелад з кавунових кірок



Остиглий сироп з корочками проціджують через дрібне сито. Кавуновий сироп можна додавати в всіляку випічку, при приготуванні десертів.



Мармелад з кавунових кірок 

Кожен шматочок мачає в цукрово-коричну суміш.



Мармелад з кавунових кірок 

Готовий мармелад можна пробувати. Дивовижний смак і здивування на обличчях дегустують вам гарантовано!



Мармелад з кавунових кірок

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок