Рецепт приготування домашнього хліба

Випічка

Рецепт приготування домашнього хліба

Хочу розповісти читачкам «Алимеро» дуже простий рецепт приготування домашнього хліба. В нашій сім'ї пекли хліб кожні два дні, тому процес приготування максимально спростили, але без шкоди смаковими якостями.



Для випічки однієї буханки хліба вагою близько 800г мені знадобилося:

 

вода - 250 гр.

дріжджі сухі - 1 ст. ложка

сіль - 1/3 ст. ложки

цукор - 1/3 ст. ложки

яйце куряче - 1шт.

олія соняшникова - 2 ст. ложки тісто і 1 ст. ложка для змащування форми

борошно пшеничне - близько 500 гр.



Рецепт приготування домашнього хліба

 

Час приготування: 2-2,5 години.

Складність приготування: середня на тлі загальних блюд, і мінімальна, якщо говорити про вироби з тіста.

 

Для приготування тіста я нагріла воду приблизно до 40° С. Вилила воду в миску, в якій вимішую тісто. Додала дріжджі, сіль, цукор і дала постояти хвилин десять, щоб дріжджі почали свою роботу.



Рецепт приготування домашнього хліба

 

Потім влила соняшникову олію і вбила яйце. Перемішала.



Рецепт приготування домашнього хліба

 

Тепер можна додавати борошно. Борошно вводжу в кілька прийомів. Спочатку в один прийом щедро сиплю борошно, а чим ближче до кінця процесу, тим меншими роблю порції борошна, що всипаю.



Рецепт приготування домашнього хліба

 

У приготуванні тіста для хліба є один величезний плюс - можна не боятися, що тісто вийде дуже крутим (в розумних межах, звичайно). Я вимішую його до тих пір, поки тісто не буде саме відставати від рук і тримати круглу форму. Ось так.



Рецепт приготування домашнього хліба

 

Для випікання хліба я використовую стару, перевірену часом форму. Але сьогодні я також спробувала приготувати хліб без спеціальної форми, щоб бути впевненою, що у бажаючих спробувати цей рецепт все вийде і без неї.



Я замісила тісто на 2 порції: одна хлібина буде «цеглинкою», а друга - подова хлібом.

 

Змастила форму і деко рослинним маслом. Форму для хліба заповнила на одну третину тістом.



Рецепт приготування домашнього хліба



З другої частини тіста виліпила «колобка» і посадила його на деко, щоб до країв залишалося вільне місце.



Рецепт приготування домашнього хліба

 

Відправила тісто підходити в електричну духовку, виставлену на 50° С. Можна таким же чином використовувати газову духовку: прогріти, вимкнути і помістити тісто на 60-80 хвилин.

 

Про те, що тісто вже готове до випічки, мені розповіли воно саме, утворивши шапочку зверху.



Рецепт приготування домашнього хліба

 

Секрет: якщо хочете, щоб верхівка буханця була глянсовою, змажете її яйцем, перш ніж відправити хліб на випічку.

 

Тепер можна включати духовку на 180-200° С і випікати 30-40 хвилин. Поки хліб зверху не зарум'яниться.

 

Ось така краса вийшла. «Цеглинка».



Рецепт приготування домашнього хліба

 

Подовий хліб.



Рецепт приготування домашнього хліба 

 

Рецепт приготування домашнього хліба

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок