Кавове печиво

Випічка

Кавове печиво



Хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного печива, яке моїм домашнім доставляє величезне задоволення є, а мені - готувати. Воно ідеально підійде до ранкової чашки кави, чаю, та й просто нікого не залишить байдужим.





Рецепт дуже простий і не забере у вас багато сил і часу.

 

Нам знадобляться:





масло вершкове - 120 г

цукор - 75 грамів

кава розчинна - 1 чайна ложка

какао-порошок - 25 грамів

борошно - 150 грамів

 

(цей рецепт можна, і навіть потрібно, подвоювати, так печиво з'їдається дуже швидко)



Кавове печиво 



До размягченному вершкового масла, додаємо цукор і перетираємо до майже однорідної консистенції.



Кавове печиво 



Кавове печиво



Потім додаємо кави, перемішуємо;



Кавове печиво 



Кавове печиво



додаємо какао - знову перемішуємо.



Кавове печиво 



Кавове печиво



Висипаємо в тісто борошно (попередньо просіяне) і ретельно перемішуємо.



Кавове печиво 



Тісто виходить трохи розсипчасте.



Кавове печиво 



Формуємо з нього кулю, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.



Кавове печиво 



Викладаємо печиво на деко, вистелений папером для випікання. Я зазвичай роблю печенюшки, невеликі за розміром, на один-два «укусу». Тому у мене виходить 20 штук. Беру чайну (з гіркою) ложку тіста, скачую з нього маленька кулька і трохи придавлюю, щоб вийшла лепешечка. З цим тістом працювати приємно, воно дуже ніжне і податливе.



Кавове печиво 



Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо близько 20 хвилин, насолоджуючись дивовижними ароматами, які наповнюють весь будинок.

 

Виймаємо деко з духовки і даємо печінкою охолонути.



Кавове печиво 



Кавове печиво готово!



Кавове печиво 



Його також можна посипати цукровою пудрою.



Кавове печиво



Печиво виходить ніжне за текстурою, трохи хрустке, з дуже приємним кавовим смаком і ароматом. Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок