Смузі-суп з овочів з бринзою

Перші страви

Смузи-суп из овощей с брынзой



Смузі завойовують країни і кухні світу, так як переважно пропонуються в вегетаріанському і здоровому харчуванні. Якщо ви ще не в курсі, то це свіжі густі напої, одержані шляхом подрібнення фруктів, овочів або ягід в блендері.

Найбільш поширені фруктові і ягідні смузі, овочеві вживають переважно поборники здорового харчування.

 

Смузі в моїй родині прижилися, особливо влітку, коли стільки можливостей придумувати різні комбінації, так і є в спеку особливо не хочеться, освіжаючий смузі набагато більш привабливий. Переважно я теж їх роблю з фруктів з льодом, іноді додаючи йогурт, але коли побачила різнобарвний суп-смузі, одразу ж вирішила, що його приготую.

 

За своїм складом цей свіжий супчик (а він саме суп-смузі, так як не всі інгредієнти в ньому подрібнені) нагадує грецький салат, по квітам явно нагадує Італію, ну а ще згадується іспанська гаспачо, загалом, повна інтернаціональність.

 

Інгредієнти: 4 помідори, 5 огірків-корнішонів, 1 авокадо, 1 перець, 100 г бринзи, 1 ч. л. орегано, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, часникова сіль, перець, петрушка, базилік.



Смузи-суп из овощей с брынзой 

Починаємо з помідорів, вони будуть складати червону частину супу і їх потрібно очистити. Їх я надрізала хрест-навхрест і залила на кілька хвилин скипіла водою, після чого шкірка легко знялася.



Смузи-суп из овощей с брынзой 

Огірочки у мене були дрібні - корнішони, в будь-якому випадку огірки теж потрібно очистити і розрізати на кілька частин. Те ж саме робимо з авокадо і перцем. Таким чином, у нас підготовлені овочі для зеленої частини.



Смузи-суп из овощей с брынзой 

До речі, про перці, його краще брати або червоний, або зелений і приєднувати за кольором до однієї або другої категорії овочів.

 

Я користувалася заглибним блендером, він у мене прекрасно справляється з подрібненням м'яких продуктів, але можна подрібнювати і в стаціонарному блендері, і в комбайні.

 

Спочатку перетворюємо у пюре помідори, додавши розмолоту в млинку часникову сіль і ложечку оливкової олії.



Смузи-суп из овощей с брынзой 

В іншому посуді те ж саме робимо з зеленими овочами, додавши нарізану петрушку, щіпку звичайної солі і трохи оливкової олії.



Смузи-суп из овощей с брынзой 

Ріжемо бринзу на кубики і прокатуємо їх з подрібненого сухого орегано.



Смузи-суп из овощей с брынзой 

Наливаємо в супову тарілку червону помідорну масу, в центр тарілки акуратно ложкою викладаємо зелене пюре, прикрашаємо бринзою в орегано і листочками фіолетового базиліка.



Смузи-суп из овощей с брынзой 

Звичайно, цей суп треба їсти відразу без зволікання, хоча затриматися і не вийде, вже дуже він гарний і апетитний. А який смак у нього чудовою, особливо, коли в ложці сходиться червона частина з зеленою і шматочок бринзи разом з ними.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок