Варення з гарбуза рецепт

Консервація

Гарбуз - дуже корисний і смачний овоч. У ній міститься величезна кількість магнію і калію. Тому вона дуже потрібна для серця і судин.

 

У гарбузі багато вітаміну Е. Це практично єдиний овоч з вмістом цього вітаміну, такого корисного для нашої шкіри.

 

Також гарбуз є першим овочем за змістом досить рідкісного вітамін Т, який допомагає в засвоєнні жирної і важкої їжі, тому вона, як ніхто інший, підходить як гарнір до м'ясних страв.

 

Ще гарбуз сприяє схудненню і налагоджує обмін речовин, тому дієтологи її дуже люблять.



Варення з гарбуза рецепт

 



Я вирішила приготувати варення з гарбуза.

 

Нам буде потрібно:

 


Гарбуз

Апельсини

Лимон

Цукор



Варення з гарбуза рецепт

 

Чистимо гарбуз. Виймаємо з неї насіння. М'якоть натираємо на тертці або дрібно ріжемо.



Потім м'якоть зважуємо, щоб розрахувати, скільки цукру потрібно покласти. На 1 кг м'якоті гарбуза кладемо 800 гр. цукру. У мене вийшло 2100 гр. м'якоті. І знадобилося 1680 гр. цукру.



Варення з гарбуза рецепт

 

Тепер приступимо до фруктів. На 1 кг гарбуза нам знадобиться половина лимона і 1 апельсин. Але так як у мене вийшло 2 кг гарбуза, я взяла цілий лимон і два апельсина.

 

Очищаємо лимон від шкірки. Ріжемо його пластинками. І вручну ділимо на шматочки, прибираючи при цьому перегородки і кісточки.

 

Те ж саме робимо і з апельсинами. Чистимо апельсини. Прибираємо кісточки, якщо вони присутні. Так само ріжемо апельсини на частини. І додаємо фрукти до гарбузі.



Варення з гарбуза рецепт

 

Засипаємо все цукром і залишаємо суміш на годину, щоб гарбуз дала сік.

Воду в варення не додаємо.



Варення з гарбуза рецепт

 

Після того, як гарбуз дала сік, ставимо каструльку на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо протягом години, до готовності. Вся зайва рідина повинна випаруватися.



Варення з гарбуза рецепт

 

Ось і все - гарбузове варення готове. Тепер можна розкласти його по заздалегідь простерилизованным банкам.



Варення з гарбуза рецепт

 

Таке варення чудово підійде для використання у випічці і для чаювання, можна намазати його на тост або печиво. Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок