Курка фарширована печінкою в духовці

Страви з м'яса

куріца в духовці фарширована печенью

Курка фарширована - інгредієнти


  • курка - 1 шт (1,5-2 кг)

  • цеснок - 3-4 зубчики

  • солодкий перець мелений - 2 ч ложки

  • масло рослинне - 4,5 ст ложки

  • сухарі панірувальні -? склянки

  • цибуля ріпчаста - 1 шт

  • печінка куряча - 3-4 шт

  • яйця - 3 шт

  • сіль

  • перець

  • Курка в духовці - завжди безпрограшний варіант. Смачно, ситно, ароматно. Є дуже прості рецепти (але не менш смачні), а є трохи складніше. Сьогодні у нас фарширована курка.


    Спочатку підготуємо курку для запікання.


    Змішуємо:



    • часник видавлений з часничниці (3-4 зубчики);

    • 2 чайні ложки солі

    • 2 чайні ложки меленої червоної паприки

    • 2 столові ложки рослинної олії.


    Цією ароматної сумішшю натираємо (вже помиту і просушену) курку зовні і обов'язково всередині. Від паприки меленої, курка стане червоношкірої. Укладаємо її в миску, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо на ніч у холодильник настоятися.


    куріца в суміші для запеканія

    курка в суміші для запікання


    Вранці починаємо готувати начинку для фарширування. Печінка відварюємо. Я взяв не курячу, а індичі печінку. Просто в магазині куряча мені не сподобалася за своїм зовнішнім виглядом і я вирішила не ризикувати. Але можна і курячу і тоді у вас буде практично курка з паштетом курячим всередині)))


    Печінка відварюємо до повної готовності в солоній воді.


    отваріваем печінку в солоній воде

    відварюємо печінка в солоній воді


    В панірувальні сухарі додаємо 1/3 склянки води. Перемішуємо.



    додаємо воду в панірувальні сухарі


    Додаємо? їдальні (або 1 чайну) ложку рослинної олії.


     рослинне масло

    рослинне масло


    Збиваємо яйця, солимо їх.


    взбіваем яйця і солім

    збиваємо яйця і солимо



    Посипаємо меленим запашним перцем.


    посипаем меленим перцем

    посипаємо меленим перцем


    І збиту яєчну суміш посоленную і поперченную) виливаємо в суміш з панірувальними сухарями. Все добре перемішуємо.


    яйца змішуємо з панірувальної смесью

    яйця змішуємо з панірувальної сумішшю


    Тепер остаточно з'єднуємо всі складові фаршу для курки:



    • яєчно-панірувальна суміш

    • пропущена через м'ясорубку печінку

    • дрібно порізану цибулю


     змішуємо лук, печінку і панірувальними-яєчну суміш

    змішуємо лук, печінку і панірувальними-яєчну суміш


    Все перемішуємо і печінковий фарш готовий.


    печеночний фарш

    печінковий фарш


    Курку дістаємо з холодильника і туго наповнюємо печінковим фаршем.


    куріцу наповнюємо фаршем

    курку наповнюємо фаршем


    Закриваємо фаршировану курку зубочистками і укладаємо на деко для запікання в духовці.


    зашіваем зубочистками і на протівень

    зашиваємо зубочистками і на деко


    У духовку відправляємо на 1 годину при температурі 180 градусів. Поки вона в духовці, бажано курку періодично поливати жиром, щоб вона була з скоринкою рум'яної. Хоча колір у неї і так буде.


    запекается курка 1 час

    запікається курка 1:00


    Якщо при подачі ви будете курку розрізати, то печінковий фарш можна покласти окремо на тарілку. Фарш виходить дуже ніжним і смачним. Ось така вона - курка в духовці фарширована печінкою


    разрезаем на порції і подаємо окремо фарш

    розрізаємо на порції і подаємо окремо фарш


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок