Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою

Сніданок

В перший день весни, хоч за вікном ще не зовсім тепла весняна погода, дуже вже захотілося яскравих фарб на тарілці. Ця Масляний тиждень, млинці як ніколи актуальні. Видів начинок і варіантів подачі вже величезна кількість, але все ж запропоную на ваш суд і мій кулінарний працю.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою



З понеділка починається Великий Піст, тому я намагаюся в останні дні з'їсти те, чого дуже хочеться, щоб страва за мною не «ганялися». Так я роблю перед кожним постом. Весь тиждень до, їм тільки те, що хочеться. А хотілося мені млинців з сирною начинкою. Просто сир здався мені нудним, на виручку прийшли ароматні грибочки.



Для приготування вам знадобиться:



600 мл молока

400 мл теплої води

3 яйця

1/2 ч. л. розпушувача

1 ч. л. солі

2 ст. л. цукру

половина пучка петрушки

500 г печериць

середня цибулина

200 г твердого сиру

сіль, білий перець

2 ст. л. соєвого соусу

1 ст. л. сметани



Орієнтовний час приготування: близько години.



Приготування починаємо з замішування рідкого тіста для млинців. У кожної господині є свій рецепт млинців, тому, не так важливо за яким принципом ви це зробите. Я завжди змішую інгредієнти для тіста в комбайні для змішування і подрібнення.

 

Заливаємо молоко, воду, кладемо сіль, цукор і яйця.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою

 

Всі складові ретельно збиваємо, кладемо зелень і знову збиваємо. Тісто виходить досить красивим і свіжим.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою 

Випікаємо млинці як зазвичай, на сковороді з тонким дном, періодично змащуючи рослинним маслом поверхню.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою



Паралельно випікання займемося начинкою. Печериці очищаємо, нарізаємо пластинками. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою



Обсмажуємо овочі на невеликій кількості рослинного масла. Солимо, додаємо білий перець, сметану і соєвий соус. Доводимо до готовності, відставляємо остигати.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою

 

Коли гриби трохи охолоне, додаємо подрібнений на тертці сир.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою 

Млинці розрізаємо на половинки. На кожну викладаємо трохи начинки.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою



Кожну половинку складаємо конвертиком.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою 

Виходять такі от маленькі прямоугольнички.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою 

Подаємо млинці з зеленню. Бажано перед подачею трохи прогріти на сковороді або в мікрохвильовій печі.



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою 

Всіх вітаю з Масляною! Тепла, миру, добра!



Млинці з зеленню і сирно-грибною начинкою

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок