Лінива домашня бринза

Закуски

Лінива домашня бринза

Я сьогодні до вас знову з рецептом смачного сиру. На цей раз я хочу поділитися дуже простим рецептом бринзи швидкого приготування. Її я також часто купувала в магазині, хоча якістю не була повністю задоволена. Якась вона занадто жорстка, як солоний гумовий чобіт.



Думаю, тепер ви зрозумієте моє бажання готувати бринзу на своїй кухні і пригощати рідних не тільки смачним продуктом, але і корисним. Ця бринза надзвичайно ніжна і смачна!



Колись ще на початку заміжжя (кажу так, наче це було 100 років тому) я розводила кіз. Тоді я вже пробувала робити бринзу, і вона була набагато смачніше тієї, яку пропонував місцевий виробник. Тоді моя бринза була приготована з пепсином (реніном).



Сьогоднішній рецепт набагато простіше і швидше. Всіх бажаючих запрошую приєднатися до сыроделию.



Для приготування бринзи необхідні такі продукти:

2,5 л молока (домашнього)

1 стакан кефіру

2,5 склянки сметани

8 яєць

2,5 ст. л. солі (без верху)



Молоко для цього рецепта краще брати домашнє, так як жирність його повинна бути максимально високою. Якщо у вас немає можливості купити домашнє молоко, тоді підійде молоко жирністю понад 2,5%. Воно повинно бути натуральним, а не відновленим з сухого молока.



Молоко відправляємо кип'ятитися, додавши сіль. Беремо каструлю товстостінну.

ленивая домашняя брынза

Тим часом готуємо кефір (будь-якої жирності).

ленивая домашняя брынза

Яйця обов'язково повинні бути свіжими.

ленивая домашняя брынза

Збиваємо їх віником до однорідності (не до пишної піни).

ленивая домашняя брынза

Додаємо в яєчну масу сметану (високої жирності) ленивая домашняя брынза

і все гарненько перемішуємо.

ленивая домашняя брынза

Як тільки молоко почне підніматися під час закипання, необхідно додати в нього яєчну масу зі сметаною і кефір, і знову довести до кипіння, постійно помішуючи молочну масу.



Як тільки в молоці почнуть відділятися сирні пластівці, каструлю можна знімати з вогню.

ленивая домашняя брынза

Сирні пластівці виловлюємо в друшляк, сито або форму для виготовлення сиру. Про неї я вже вам розповідала, коли готувала «Адигейський сир».



Бринзу у формі придавлюємо поршнем, який наливаємо склянку води. Через 10-15 хвилин бринзу перевертаємо і залишаємо на ніч, щоб сироватка остаточно відокремилася.

домашняя ленивая брынза

Готову ліниву бринзу можна помістити в розчин солі (на 1 л сироватки 3 ст. л. солі) і тримати в холодильнику. Для тривалого зберігання цей рецепт не придатний, так що потрібно постаратися швидко її з'їсти.

домашняя ленивая брынза

Шкода, що у мене немає ваг (незабаром хочу купити), щоб зважувати вихід готової продукції, але можу з упевненістю сказати, що бринзи вийшло більш, ніж в 2 рази більше, ніж адигейського сиру, який я готувала вчора.



Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок