Я сьогодні до вас знову з рецептом смачного сиру. На цей раз я хочу поділитися дуже простим рецептом бринзи швидкого приготування. Її я також часто купувала в магазині, хоча якістю не була повністю задоволена. Якась вона занадто жорстка, як солоний гумовий чобіт.
Думаю, тепер ви зрозумієте моє бажання готувати бринзу на своїй кухні і пригощати рідних не тільки смачним продуктом, але і корисним. Ця бринза надзвичайно ніжна і смачна!
Колись ще на початку заміжжя (кажу так, наче це було 100 років тому) я розводила кіз. Тоді я вже пробувала робити бринзу, і вона була набагато смачніше тієї, яку пропонував місцевий виробник. Тоді моя бринза була приготована з пепсином (реніном).
Сьогоднішній рецепт набагато простіше і швидше. Всіх бажаючих запрошую приєднатися до сыроделию.
Для приготування бринзи необхідні такі продукти:2,5 л молока (домашнього)
1 стакан кефіру
2,5 склянки сметани
8 яєць
2,5 ст. л. солі (без верху)
Молоко для цього рецепта краще брати домашнє, так як жирність його повинна бути максимально високою. Якщо у вас немає можливості купити домашнє молоко, тоді підійде молоко жирністю понад 2,5%. Воно повинно бути натуральним, а не відновленим з сухого молока.
Молоко відправляємо кип'ятитися, додавши сіль. Беремо каструлю товстостінну.
Тим часом готуємо кефір (будь-якої жирності).
Яйця обов'язково повинні бути свіжими.
Збиваємо їх віником до однорідності (не до пишної піни).
Додаємо в яєчну масу сметану (високої жирності)
і все гарненько перемішуємо.
Як тільки молоко почне підніматися під час закипання, необхідно додати в нього яєчну масу зі сметаною і кефір, і знову довести до кипіння, постійно помішуючи молочну масу.
Як тільки в молоці почнуть відділятися сирні пластівці, каструлю можна знімати з вогню.
Сирні пластівці виловлюємо в друшляк, сито або форму для виготовлення сиру. Про неї я вже вам розповідала, коли готувала «Адигейський сир».
Бринзу у формі придавлюємо поршнем, який наливаємо склянку води. Через 10-15 хвилин бринзу перевертаємо і залишаємо на ніч, щоб сироватка остаточно відокремилася.
Готову ліниву бринзу можна помістити в розчин солі (на 1 л сироватки 3 ст. л. солі) і тримати в холодильнику. Для тривалого зберігання цей рецепт не придатний, так що потрібно постаратися швидко її з'їсти.
Шкода, що у мене немає ваг (незабаром хочу купити), щоб зважувати вихід готової продукції, але можу з упевненістю сказати, що бринзи вийшло більш, ніж в 2 рази більше, ніж адигейського сиру, який я готувала вчора.
Приємного апетиту!