М'ясо з цибулею "Кишеньки"

Страви з м'яса

мясо с луком

Дуже люблю готувати рецепти, в яких присутній ефект сюрпризу. Може, це тому, що я і сама люблю робити сюрпризи? Люблю дивувати і радувати своїх рідних і гостей.



Ось тому я і намагаюся щоразу вигадувати різні рецепти, експериментувати і додавати в традиційні рецепти свою родзинку і індивідуальність.



Сьогоднішнє блюдо з розряду «з сюрпризом». М'ясо з цибулею «Кишеньки» - це смачне, ситне блюдо для святкового столу, як, наприклад, для великоднього застілля.



Але давайте менше слів, а більше практичних рад з приготування.





Для 3 порцій страви нам потрібні наступні продукти:

3 великих шматки свинини

6 цибулин

100-150 г свіжих грибів

6 ст. л. несолодкого йогурту

сіль, чорний мелений перець

спеції до м'яса

рослинна м'ясо для смаження

трохи борошна



М'ясо краще брати таке ж, як для відбивних. Але підійде також і інше (хоча запікати його потрібно буде трохи довше - до готовності).



Ріжемо м'ясо на три великих шматки упоперек волокон.

мясо с луком

Невеликі цибулини очищаємо і нарізаємо великими кільцями (кожну на 3-4 частини).

мясо с луком

На сковороді розігріваємо олію і смажимо до золотистого кольору з двох сторін цибуля так, щоб зберегти шматочки в кільцях.

мясо с луком

Гриби (у мене печериці) ріжемо брусочками, смажимо на те рослинному маслі, в якому ми смажили цибулю. Гриби солимо за смаком.

мясо с луком

У кожному з трьох шматків м'яса робимо всередині надріз - кишеню. М'ясо солимо, перчимо та посипаємо улюбленими спеціями для м'яса.

мясо с луком

Усередину кишені складаємо цибульні кільця

мясо с луком

і гриби.

мясо с луком

кишені закриваємо так, щоб не розірвати м'ясо. Кінці кишені скріплюємо кількома зубочистками.

мясо с луком

Закриті кишеньки мачає в борошні з двох сторін.

мясо с луком

М'ясо смажимо на олії на максимальному вогні з двох сторін по кілька хвилин. М'ясо повинно схопитися, трохи зарум'яниться і пустити всередину сік для подальшої обробки.

мясо с луком

Шматки м'яса складаємо на деко, поливаємо йогуртом і посипаємо спеціями. М'ясо відправляємо в духовку на 30-40 хвилин запікатися при температурі 110-120 градусів.

мясо с луком

Готове м'ясо повинно трохи охолонути, щоб не розвалитися під час розрізання на шматочки.

мясо с луком

Теплі шматочки м'яса посипаємо зеленню і подаємо до столу, щоб пригостити своїх рідних, друзів і близьких. До м'яса можна приготувати соус або подати кетчуп. Непоганим доповненням до такого м'ясної страви буде легкий овочевий салат.



Приємного апетиту, милі дівчата!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок