Варення з мандаринових кірочок

Консервація

Варення з мандаринових кірочок



Складно уявити новорічний стіл без мандаринів. Їх запах завжди навіває спогади про це самому чарівному свято в році, він піднімає всім настрій і створює будинку неймовірно затишну атмосферу.



Варення з мандаринових кірочок

 

Перед Новим роком я натрапила на незвичайний рецепт варення з мандаринових кірочок і вирішила цього разу не викидати від шкірки мандаринів, а дбайливо збирати їх у баночку для подальшого перетворення в смачне ласощі.

 

Для приготування варення з мандаринових кірочок необхідні наступні інгредієнти:

 


Шкурки від мандаринів 250гр

Цукор 350гр

 Варення з мандаринових кірочок



Складність приготування
: Легко. Єдине, що потрібно це терпіння.

 

Принцип приготування:

 


1. Так як мандарини перед вживанням були попередньо вимиті, то повторно скоринки промивати не обов'язково. Відразу нарізаємо їх на дрібні шматочки, максимум 50 на 50мм.

 

2. Шкірки цитрусових по природі дуже гіркі, щоб це властивість не передалося нашому варенню, слід вимочити їх у холодній воді близько 10 годин. Я залишила їх відмокати на ніч.

 

При цьому потрібно 2-3 рази міняти воду, вона якраз забирає всю гіркоту.

 

Замочувати можна як шкурки цілі, так і вже нарізані, як зробила це я.



Варення з мандаринових кірочок

 

3. Останній раз зливаємо воду. Поміщаємо скоринки в каструлю відповідного розміру. Заливаємо свіжою холодною водою і ставимо на вогонь.



Варення з мандаринових кірочок 

 

4. Дочекавшись, коли вода закипить, висипаємо цукор. Акуратно перемішуємо до його повного розчинення. І залишаємо до повторного закипання.

 

5. Перемикаємо на повільний вогонь і варимо протягом 2 годин.

 

6. Потім охолоджуємо і ставимо в холодильник на ніч.

 

7. Вранці доводимо варення до кипіння в третій раз і потім варимо на слабкому вогні півгодини.

 Варення з мандаринових кірочок



Я вирішила внести свій штрих у цей рецепт і приблизно за 10-15 хвилин до закінчення приготування додала пару невеликих шматочків ананаса, попередньо подрібнених до таких же розмірів, як мандаринові скоринки.

 

Надалі я анітрохи не пошкодувала про своє рішення. Це додало варенню особливий незвичайний присмак і аромат. Крім ананаса, можна так само додати подрібнену м'якоть мандарина, апельсина або яблука.

 

Після всіх виконаних процедур, скоринки стали прозорими і м'якими.

 

Варення з мандаринових кірочок 

 

Мій чоловік назвав це творіння «Новорічний концентрат» за його насичений мандариновий смак.

 

Я хотіла спробувати використовувати його в якості начинки для випічки, але не встигла, ми все з'їли так - з чаєм, настільки сильно воно нам сподобалося. Так що на нових експериментів потрібно знову заготовляти шкірки.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок