Торт Королівський

Випічка

торт королевский

Торт «Королівський» в дитинстві мама готувала дуже часто. Вона експериментувала з начинками для коржів, і кожен раз торт виходив смачніше попереднього разу. Мені цей рецепт дістався від неї разом з усіма секретами приготування.



Ось я зважилася і з вами поділитися детальним описом з фотографіями цього смачного десерту. Цього разу приводом для приготування було свято всіх закоханих.



Для приготування 1 коржі торта необхідні наступні продукти:

яйця (2 шт)

цукор (1 склянка)

сметана (1 склянка)

харчова сода (1 ч. л.)

борошно (1 склянка)

1 склянку наповнювача-начинки (мак, родзинки, волоські горіхи, курага, чорнослив) або 3 ст. л. какао

вершкове масло для змащування форми



Зробити крем для 3 коржів необхідні:

600 мл сметани

неповний стакан цукру



Для посипання за бажанням можна використовувати кілька ложок какао-порошку, горіхи або мак.



Як ви бачите, в якості наповнювача-начинки можна використовувати мак, горіхи, родзинки, чорнослив, курагу або какао. Один з цих продуктів додаємо в одну порцію. Чим більше ми хочемо спекти коржів, тим більшою кількістю наповнювачів потрібно запастися.



Яйця збиваємо з цукром.

торт королевский

Збиваємо їх в піну так, щоб цукор розтанув.

торт королевский

Додаємо в яєчну піну сметану.

торт королевский

Харчову соду гасимо оцтом.

торт королевский

Додаємо невеликими порціями борошно і замішуємо рідке тісто.

торт королевский

Тепер додаємо один з наповнювачів-начинок і знову перемішуємо тісто.

торт королевский

У перший корж я додала родзинки.



Форму змащуємо маслом і виливаємо туди тісто.

торт королевский

Відправляємо форму з тістом в духовку і випікаємо до готовності при температурі 160 градусів.



У другий корж я додала мак,

торт королевский

а в третій - какао-порошок.

торт королевский

Готові коржі охолодити. Якщо форма невеликого розміру, то коржі розрізаємо навпіл, якщо використовувалася форма широкого діаметра, то розрізати їх не потрібно.



Кожен корж змащуємо сметаною, збитою з цукром. Верх можна посипати какао-порошком через сито.

торт королевский

Залишаємо торт просочуватися при кімнатній температурі кілька годин, після чого відправляємо його на холод.

торт королевский

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок