Піджарка з яловичини

Страви з м'яса

Піджарка з яловичини


Інгредієнти:


  • яловичина - 600г;

  • морська сіль - 0.5 ст. ложки;

  • суміш перців - 0.25 ч. ложки;

  • олія соняшникова - 15 мл;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • вода - 250 мл;

  • томатний соус - 3 ст. ложки.

  • З вказаної кількості продуктів вийде приблизно 5-6 порцій.


    podgarka-01


    Рецептів піджарки з яловичини, як будь-якого традиційної страви, налічується дуже багато, тим більше, що готується страва по-різному. Звичайно, принципи приготування багато в чому схожі, проте, різняться, причому навіть у рамках однієї країни. Зупинимося на класичному варіанті піджарки з томатною пастою і овочами. За цим рецептом м'ясо виходить дуже соковитим і ароматним, а заливка виходить кисло-солодкою на смак. Для піджарки обрана саме яловичина, так як вона нежирна і ніжна. Можна також брати молоду телятину або нежирну свинину для приготування піджарки з овочами.


    Промиту в холодній воді яловичину нарізаємо шматочками середньої величини. Посипаємо їх морською сіллю, приправляем сумішшю перців, пропущеної через млин.


    podgarka-02


    Смажити яловичину потрібно на дуже гарячій сковороді, в розпеченому маслі. Періодично помішувати м'ясо, щоб воно прожарювалося однаково з усіх сторін.


    podgarka-03


    Поки смажиться яловичина, очищаємо і подрібнюємо овочі.


    podgarka-04


    Потім в каструльці з'єднуємо м'ясо, цибулю і моркву, заливаємо водою, додаємо трохи солі, тушкуємо на повільному вогні близько години.



    podgarka-05


    Томатний соус додається приблизно за 10 хвилин до вимкнення. При необхідності доливайте кип'ячену воду, щоб м'ясо і овочі не горіли.


    podgarka-06


    Піджарка за цим рецептом виходить густий, смачної і ситної. Добре поєднується з гречаною кашею, рисом, картоплею і макаронами.


    podgarka-07


    Перед подачею піджарку необхідно розігріти. Якщо підлива у вас вийшла не дуже густий і ви хочете зробити її більш насиченою по консистенції, тоді додайте в процесі гасіння трохи пшеничного борошна. Піджарка з яловичини вважається стравою універсальним, адже її смак співзвучний з цілою низкою всіляких гарнірів. Тому, якщо не знаєте що приготувати на обід - вибирайте піджарку, а гарнір додасться.


    podgarka-08


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок