Вишневий тарт

Випічка

вишневый тарт

Тарт прийшов до нас із французької кухні. Це відкритий пиріг з пісочного тіста. Начинка може бути як несолодка, так і солодка. Нашій родині подобається ось такий десертний ягідний варіант з вишнею.

 

 

Для приготування пирога приблизно на 8 порцій знадобляться наступні інгредієнти:

борошно - 250 г

вершкове масло - 100 г

яйце - 1 шт.

сметана - 50 г

цукор - 2 ст. ложки для тіста і 100 г для начинки

щіпка солі

розпушувач - 0,5 ч. ложки

вишня - 600 г

картопляний крохмаль - 3 ст. ложки без верху

кориця - за смаком

Вишневий тарт 

Складність: середня.

 

Час приготування: близько 3 годин (не суцільний готування, звичайно, а з перервами).

 

У борошно додаємо розпушувач, сіль і цукор.

Вишневий тарт 

Змішуємо борошняну суміш з холодним вершковим маслом і перетираємо, щоб вийшла ось така пухка крихта. Робити це треба досить швидко, щоб масло не встигло зігрітися.

Вишневий тарт 

Додаємо яйце і сметану.

Вишневий тарт 

Вимішуємо ніжне, гладке тісто. Скачуємо його в кулю і прибираємо в холодильник на 40 хвилин.

Вишневий тарт 

Готове тісто викладаємо у форму для випічки ( у мене роз'ємна, діаметром близько 28 см) і пальцями розгладжуємо пласт тіста, формуючи бортики висотою близько 1,5-2 див.

Вишневий тарт 

Виймаємо форму з тістом в холодильник на 30 хвилин. Дістаємо, наколюємо тісто виделкою, накриваємо форму фольгою і випікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, протягом 15 хвилин.

Вишневий тарт 

В цей час займемося начинкою. З вишні видаляємо кісточки.

Вишневий тарт 

Змішуємо її з цукром і корицею. Вводимо крохмаль і ще раз добре перемішуємо.

Вишневий тарт 

Ставимо на повільний вогонь і прогріваємо (до кипіння доводити не обов'язково), постійно помішуючи. Вийде щось на зразок дуже густого киселю.

 

Заготівку з тіста дістаємо з духовки і викладаємо на неї начинку. Знову прибираємо в духовку на 20 хвилин при тій же температурі, фольгою вже не накриваємо.

Вишневий тарт 

Готовий пиріг охолодити і нарізаємо. Соковитий і ароматний десерт готовий!

Вишневий тарт 

Я дуже поспішала сфотографувати шматочок і відрізала його ще теплим, тому на фото начинка злегка стікає з пирога. Але коли пиріг охолоджується до кімнатної температури, начинка «схоплюється» і вже нікуди не тікає.

Вишневий тарт 

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок