Курка, запечена з курагою і яблуками

Другі страви, Страви з м'яса

Курка, запечена з курагою і яблуками

Домашні попросили запекти курочку в духовці, на що я з задоволенням погодилася. Давно не запікала її цілком, все якось по частинах. Відправилася в магазин з метою купити курку, курагу і яблука, інші інгредієнти були в наявності.

 

Інгредієнти:

Курка

Яблука - 2 шт.

Курага - 100 г

Майонез - 150 г

Часник - 3 зубчики

Спеції

Сіль

 

Спосіб приготування:

- курку вимити, видалити залишки пір'яКурка, запечена з курагою і яблуками

курагу нарізати, кожну на 2 частини вздовжКурка, запечена з курагою і яблуками

акуратно за допомогою тонкого ножа відсунути шкіру від м'язів (знизу від грудки і через гузку з боку спинки)Курка, запечена з курагою і яблуками

Курка, запечена з курагою і яблуками - отримані кишеньки покласти курагу (стороною розрізу до м'яса)Курка, запечена з курагою і яблуками

подрібнити часник, додати майонез, сіль, спеції, все перемішатиКурка, запечена з курагою і яблуками

натерти курку зсерединиКурка, запечена з курагою і яблуками

нарізати часточками яблукаКурка, запечена з курагою і яблуками

покласти яблука всередину курки, з'єднати краю зубочистками, натерти всю курку майонезом зі спеціями, викласти курку на змащене маслом деко і запікати 50-60 хвилин, в процесі кілька разів перевертаючиКурка, запечена з курагою і яблуками

Коли курочка зарум'янилася, я дістала її з духовки. Правда, в самому кінці шкіра на грудці у курочки лопнула, і курага опинилася зовні, але в цьому нічого страшного немає, так як м'ясо вже просочилося солодким ароматом. Яблука теж додали свою ненав'язливу фруктову нотку. На вигляд величезна курка зникла на очах.Курка, запечена з курагою і яблуками

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок