Соковита курка у вершковому соусі

Вечеря, Страви з м'яса

курица в сливочном соусе

У нашій родині дуже люблять курку. У мене вже зібралося безліч рецептів її приготування. Кожен з них заслуговує особливої уваги, адже є в кожному з них та родзинка, яка робить курку смачною, дуже смачно, надзвичайно смачною!



Сьогоднішній рецепт не буде винятком. Будемо готувати соковиту курку у вершковому соусі. Як тільки ви приготуєте її, то відразу зрозумієте, що у вашій зошит з рецептами стане на один смачний рецепт приготування курки більше.



Для приготування соковитої курки у вершковому соусі необхідні такі продукти:

0,5 кг курки

300 мл вершків

300 мл курячого бульйону (або води)

1 невелика цибулина

1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю

сіль і чорний мелений перець за смаком

спеції для курки

100 мл рослинного масла



Для приготування страви підійде будь-яка частина курки (у мене чверті). Курку розрізаємо на порційні шматочки.

курица в сливочном соусе

Промите м'ясо гарненько солимо за смаком.

курица в сливочном соусе

Спеції розчиняємо в теплому рослинному маслі спеції для курки і чорний мелений перець.

курица в сливочном соусе

Маринуємо в рослинному маслі курку 30 хвилин в прохолодному місці.

курица в сливочном соусе

Викладаємо курку на деко і випікаємо до золотистого кольору при температурі 160 градусів.

курица в сливочном соусе

Золотисті шматочки курки викладаємо в каструлю,

курица в сливочном соусе

заливаємо вершками і водою (краще курячим бульйоном), додаємо кубики цибулі. Ставимо каструлю на вогонь і варимо курку до готовності.

курица в сливочном соусе

За 2 хвилини до вимикання курки додаємо кукурудзяний крохмаль, який розвести в невеликій кількості холодної кип'яченої води.



Готова курка у вершковому соусі готова! Подаємо курку в соусі з макаронами, рисом або картоплею. Завдяки тому, що м'ясо маринувалося, а потім пройшло попередню підготовку в духовці, курка виходить дуже соковитою і ніжною.

курица в сливочном соусе

Сподіваюся, вам і цей рецепт сподобається, але для цього потрібно спочатку приготувати таку курочку, щоб мати можливість оцінити.



Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок