Ліниві голубці з курячого фаршу

Другі страви

Я дуже люблю страви з капусти. Голубці особливо, але в мене не завжди є час приготувати справжні голубці з листя капусти. Погодьтеся, часу для них потрібно не мало. Тому, частіше у нас на столі голубці ліниві.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу



З курячого фаршу виходить не менш смачно, ніж зі свинячого і яловичого. На смак вони дуже ніжні, м'які, а з-за соусу, в якому тушкуються, не сухими.

 

Час приготування: 45-50 хвилин.

 

Ступінь складності: мінімальна.

 

Для приготування ледачих голубців з курячого фаршу нам знадобиться:





куряче філе - 400 г

білокачанна капуста - 2 жмені

яйце - 1 шт.

ріпчаста цибуля - 2 цибулини

сіль, перець чорний мелений

борошно

олія рослинна

морква - 1 шт.

томатна паста - 2 ст. л.

 

Спосіб приготування:





Куряче м'ясо перекручуємо на м'ясорубці разом з 1 цибулиною.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

Капусту білокачанну дрібно шаткуємо.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

Додаємо в перекручений фарш. Розбиваємо 1 яйце. Солимо, перчимо за смаком. Добре перемішуємо.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

З приготовленої суміші формуємо котлетки, обвалюємо зі всіх сторін у борошні.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

Потім трохи з кожної сторони обсмажуємо на рослинному маслі на сковороді, так курячий фарш скріплюється, котлетки набувають щільну форму і не розвалюються.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

Злегка обсмажені голубці викладаємо в каструлю, заливаємо чистою водою. Ставимо на вогонь.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

У сковороду наливаємо трохи олії. Розігріваємо. Викладаємо моркву, натерту на тертці.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

Також додаємо нарізану півкільцями ріпчасту цибулю.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

Тушкуємо 5 хвилин на повільному вогні. Додаємо томатну пасту.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

Перемішуємо. Ще трохи тушкуємо і перекладаємо овочі в каструлю з голубцями. Солимо за смаком. Накриваємо кришкою. Як тільки рідина в каструлі закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо 30-40 хвилин.

 

Ліниві голубці з курки можна подавати з будь-яким гарніром, виходить дуже смачно. Дві страви в одному - голубці і підливу до гарніру.

 

Ліниві голубці з курячого фаршу

 

Приємного апетиту.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок