Курячі крильця в медовому соусі

Другі страви, Страви з м'яса

Цей рецепт я використовувала вперше. Раніше робила соуси до курячим стравами зовсім інші. Тому навіть трохи хвилювалася - сподобається такий незвичайний смак (все-таки курка і мед - нетривіальне поєднання) мені та моїм близьким.



Курячі крильця в медовому соусі



Результат перевершив всі очікування! Я почула практично хором сказану фразу: «М-М-м! Як смачно!» :)



Мені здається, якщо зараз провести опитування, то стане очевидним - попит на курку останнім часом зріс. Вона дешевше м'яса і багатьох видів риби, при цьому як не крути - джерело білка.



Багато дієти або просто білкові дні не обходяться без курки, як основного інгредієнта.



Так, адже є ще сосиски, ковбаси та ін., але це сумішеві продукти. Для здорового харчування вони ніяк не підходять. Я ковбасу дуже люблю, тому все одно від неї не відмовляюся. Але курку купую незрівнянно частіше.



Отже, рецепт!



Необхідні інгредієнти:



1 кг курячих крилець



2 ст. л. меду



2 ст. л. томатної пасти



1,5 ч. л. солі



1 ч. л. паприки



1 ч. л. чорного меленого перцю



Приготування:



Почала я з того, що добре промила крильця і дала їм трохи обсохнути самостійно. А потім просушити ще й паперовими рушниками.



Курячі крильця в медовому соусі



Коли вони були підготовлені, приступила до соусу. Поєднала томатну пасту з медом. Не обов'язково брати рідкий, у мене ось зацукрований, але все одно пластичний. При бажанні можна підтопити його на водяній бані. Головне тут - добре розмішати його на наступному етапі.



Курячі крильця в медовому соусі



Додала інші інгредієнти - сіль, паприку і чорний мелений перець. Не бійтеся, цієї кількості приправи не буде багато. Мед всі врівноважить!



Курячі крильця в медовому соусі



Гарненько размешала, щоб всі компоненти розійшлися.



Курячі крильця в медовому соусі



Змастила соусом всі крильця з обох сторін. Спочатку економила, ось соус і залишився. Пройшлася їм за крилами по другому разу))



Курячі крильця в медовому соусі



У такому вигляді залишила крильця на 1,5 години (мінімум потрібно витримати 1 годину).



Потім застелила форму пергаментним папером і виклала крила. Краще використовувати подвійний шар паперу на випадок прориву першого. Інакше доведеться відмивати форму від меду, який в даному випадку карамелізується.



Курячі крильця в медовому соусі



Відправила крила в духовку з температурою 180-200'C хвилин на 40.



Курячі крильця в медовому соусі



Так як я взяла невелику форму і поклала їх у два ряди, то в процесі поміняла їх місцями, щоб пропеклися і підрум'янилися все.



Курячі крильця в медовому соусі



Якщо подавати з гарніром, на мій смак самим підходящим варіантом стане картопляне пюре.



Курячі крильця в медовому соусі



Смак вийшов і справді не зовсім звичайний, гостро-солодкий, але все в міру. Рецептом я залишилася дуже задоволена і відразу ж занесла його в свій «золотий запас»! :)

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок