Курка в рукаві

Другі страви, Страви з м'яса

Курка в рукаві



Коли вдома я готую курочку в духовці, на ароматний запах збігається вся сім'я з нетерпінням чекає, коли ж буде готове. Потім її з'їдають за лічені хвилини, навіть не встигає охолонути.



Одним з моїх улюблених способів приготування курки є запікання в спеціальному рукаві. Мені подобається, що курочка виходить дуже соковитою і не треба боятися, що вона пересихає в духовці. До того ж дуже зручно тим, що можна відразу додати в рукав картоплю і гарнір готується одночасно з м'ясом. Також при приготуванні виділяється сік, який можна використовувати як підливу.

 

Загалом, рецепт у всіх відносинах чудовий: і просто, і смачно, і не занадто довго.

 

Ступінь складності - досить просто.

 

Час приготування - від 1,5 до 2,5 годин.

 

Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

 

1. Курка - 1 шт.

2. Мед - 3 ст. ложки

3. Сіль - ? ч. ложки

4. Гірчиця - 1 ст. ложка

5. Соєвий соус - 3-4 ст. ложки

6. Червоний мелений перець і чорний - за смаком

7. Часник - 4 зубчики

8. Рукав для запікання

 

Курка в рукаві

 

У мед влити соєвий соус.

 

Курка в рукаві

 

Додати гірчицю і обидва види перцю.

 

Курка в рукаві

 

Ретельно перемішати - це буде маринад для курки.

 

Курка в рукаві

 

Саму курку подсмолить, потім натерти сіллю зовні всередині.

 

Курка в рукаві

 

Потім чергу маринаду, обмазати тушку зі всіх сторін, приділяючи увагу ніжок і крил, також намазати курку всередині. Маринувати можна від півгодини до півтори, чим більше, тим краще вона просочиться.

 

Курка в рукаві

 

Після закінчення часу укласти курку в рукав для запікання, защепити по краях кліпсами, шов повинен бути зверху, так як він пропускає повітря, також можна зробити кілька проколів зубочисткою, щоб рукав не лопнув.

 

Курка в рукаві

 

За бажанням можна додати скибочки картоплі, вона виходить дуже смачною в соку, який виділяється при приготуванні. Готувати в духовці 50 хвилин при 200 градусах. Потім можна розкрити рукав і потримати в духовці хвилин 10, щоб трохи підрум'янити курку. Натерти готову курочку пропущеним через прес часником.

 

Курка в рукаві

 

Приємного апетиту!

 

Курка в рукаві

 

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок