
Коли вдома я готую курочку в духовці, на ароматний запах збігається вся сім'я з нетерпінням чекає, коли ж буде готове. Потім її з'їдають за лічені хвилини, навіть не встигає охолонути.
Одним з моїх улюблених способів приготування курки є запікання в спеціальному рукаві. Мені подобається, що курочка виходить дуже соковитою і не треба боятися, що вона пересихає в духовці. До того ж дуже зручно тим, що можна відразу додати в рукав картоплю і гарнір готується одночасно з м'ясом. Також при приготуванні виділяється сік, який можна використовувати як підливу.
Загалом, рецепт у всіх відносинах чудовий: і просто, і смачно, і не занадто довго.
Ступінь складності - досить просто.
Час приготування - від 1,5 до 2,5 годин.
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
1. Курка - 1 шт.
2. Мед - 3 ст. ложки
3. Сіль - ? ч. ложки
4. Гірчиця - 1 ст. ложка
5. Соєвий соус - 3-4 ст. ложки
6. Червоний мелений перець і чорний - за смаком
7. Часник - 4 зубчики
8. Рукав для запікання
У мед влити соєвий соус.
Додати гірчицю і обидва види перцю.
Ретельно перемішати - це буде маринад для курки.
Саму курку подсмолить, потім натерти сіллю зовні всередині.
Потім чергу маринаду, обмазати тушку зі всіх сторін, приділяючи увагу ніжок і крил, також намазати курку всередині. Маринувати можна від півгодини до півтори, чим більше, тим краще вона просочиться.
Після закінчення часу укласти курку в рукав для запікання, защепити по краях кліпсами, шов повинен бути зверху, так як він пропускає повітря, також можна зробити кілька проколів зубочисткою, щоб рукав не лопнув.
За бажанням можна додати скибочки картоплі, вона виходить дуже смачною в соку, який виділяється при приготуванні. Готувати в духовці 50 хвилин при 200 градусах. Потім можна розкрити рукав і потримати в духовці хвилин 10, щоб трохи підрум'янити курку. Натерти готову курочку пропущеним через прес часником.
Приємного апетиту!