Слойки з заварним кремом

Десерти

Слойки з заварним кремом

Випічка - моя слабкість. Вже дуже я люблю балувати своїх ласунів. Зі всілякими листковими смакотою у мене особливі відносини. Так як варіантів використання листкового тіста превелика безліч. У черговому топіку хочу поділитися рецептом слойок з заварним кремом і шоколадним сердечком.



Час приготування: близько години

 

Ступінь складності: легко

 

Для приготування слойок вам знадобиться:

 

1 упаковка готового листкового тіста,

1/2 шоколадки,

1 ст. молока,

100 р. вершкового масла,

3 ст. ложки цукрового піску,

? пачки ванільного цукру,

3 ст. ложки борошна

1 яйце

 Слойки з заварним кремом

Тісто залиште для розморожування. Коли воно готове злегка розкачайте пласт, розрізати навпіл. Кожну половинку поділіть на трикутники.

Слойки з заварним кремом

Тепер приготуйте заварний крем. Його можна робити як з борошном, так і з крохмалем. Я віддаю перевагу першому варіанту.

Поставте молоко на плиту. До моменту закипання зніміть пінку. Коли молоко закипіло, надсилайте до нього 60 г вершкового масла.

Слойки з заварним кремом

Коли масло розтануло, всипте цукровий пісок і ванільний цукор.

Потім поступово вводите дві столові ложки борошна. Крем повинен вийти густим і в'язким.

Слойки з заварним кремом

Тепер, коли все готово, можна приступити до приготування шарувань. Збийте жовток одного яйця.

Слойки з заварним кремом

Змастіть їм один з двох трикутників. Але не весь, а тільки по краях.

Слойки з заварним кремом

У центр кладіть заварний крем. Не багато, щоб слойка не прорвалася під час випікання.

Всередину крему покладіть маленький шматочок шоколадки.

Слойки з заварним кремом

Зверху прикрийте другою половинкою тіста. Притисніть краю.

Слойки з заварним кремом

Потім вилкою остаточно скріпіть дві половинки. Красиво і надійно.

Слойки з заварним кремом

Коли всі слоечки готові, змастіть зверху рештою жовтком.

Слойки з заварним кремом

Тепер приготуйте присипку. Для цього змішайте 1 ст. ложки борошна, 1ст. ложки цукру і масло, що залишилося.

Слойки з заварним кремом

Розітріть все це справа в дрібну крихту. При необхідності додайте ще трохи борошна. Посипте цією крихтою слойки.

Слойки з заварним кремом

У розігріту до 200 градусів духовку відправляйте лист зі своїми творіннями і випікайте, поки не з'явиться гарна скоринка (близько 30 хвилин)

Такі слойки можна їсти як теплими, так і холодними. Приємного чаювання.

 Слойки з заварним кремом

 

 

 

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок