Тістечка "Фрейліна"

Десерти

Маленькі хрусткі тестяные кошички з легким і тане в роті сирним кремом з цукатами і арахісом були неймовірно популярні у Великобританії за часів Тюдорів. У наші дні, цей десерт так і не втратив своєї популярності і в Англії його можна знайти в кафетеріях. Я дуже люблю все, що пов'язано з Великобританією, і цей рецепт тільки посилив мою прихильність.



Тістечка "Фрейліна"



З цієї випічкою пов'язана одна легенда. Кажуть, що король Генріх 8 назвав ці тістечка після того, як побачив відвідування фрейлінами його дружини королеви. Ченцеві шалено сподобалися тістечка, якими частували в той день.



Та так сильно його вразила випічка, що він наказав заарештувати куховарку. З тих пір вона готувала солодощі тільки для Його Величності. За деякими даними, рецепт тримався в строгому секреті і навіть був захований у залізній коробці десь у надрах палацу.



Для приготування вам знадобиться:



450 г листкового тіста

230 г сиру

2 яйця

130 г цукру

5 ст. л вершків

2 ст. л коньяку

150 г арахісу (в оригіналі мигдаль)

50 г цукатів (в оригіналі ізюм)



Час приготування: 30 хвилин. Час випікання: 20 хвилин.



Тісто слід заздалегідь розморозити. Розкачуємо його в тонкий пласт на присипаної борошном поверхні і формочками вирізаємо кружечки.



Тістечка "Фрейліна"

 

Арахіс підсмажуємо. Якщо використовуєте мигдаль, з ним варто зробити таку ж процедуру. Остиглі горіхи подрібнюємо за допомогою блендера в борошно.

 

Тістечка "Фрейліна"



У мисці розтираємо сир і вершки в однорідний крем. Потім додаємо цукор і яйця. Я додала ще 3 ст. л. чорничного йогурту, але ви можете цього не робити. Усе ретельно вимішуємо або збиваємо.



Тістечка "Фрейліна"

 

Далі вливаємо коньяк, всипаємо горіхову крихту, кладемо цукати або родзинки.



Тістечка "Фрейліна" 

Після ретельного вимішування маса буде виглядати ось так:



Тістечка "Фрейліна" 

Сирний крем викладаємо в підготовлений тестяные кружечки. Я використовувала форму для тарталеток і кексів.



Тістечка "Фрейліна" 

Зверху накриваємо крем другим гуртком, краю намагаємося заліпити.



Тістечка "Фрейліна" 

Відправляємо тістечка в попередньо розігріту на 190 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готові вироби присипаємо цукровою пудрою.



Тістечка "Фрейліна"



Готовий приголомшливий десерт часів Тюдорів. Бажаю всім приємного чаювання!



Тістечка "Фрейліна"

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок