Салатний перець шматочками (консервація)

Консервація

Салатний перець шматочками (консервація)



Крім консервованих помідорів і огірків, я дуже люблю кабачки і салатний перець. Рецепт приготування перцю, запеченого в духовці, я викладала раніше. А сьогодні хочу поділитися з вами іншим варіантом заготовок.



Цей рецепт гарний тим, що нарізаний невеликими шматочками салатний перець можна використовувати в салатах і навіть класти в піцу. Дуже зручно відкрити невелику баночку маринованого перцю і додати його на ароматний коло тіста з ковбасою і помідорами, рясно притрушенными зверху тертим сиром.



Давайте і ми приготуємо заготовку з перцю.



Час приготування: 50-60 хвилин.



Складність: мінімальна.



Щоб приготувати консервований шматочками салатний перець, нам знадобляться:



1) 3 кг очищеного салатного перцю

2) 1 літр води

3) 2 столові ложки цукрового піску

4) 1 столова ложка солі

5) 2 столові ложки оцту

6) 200 мл рослинного масла

7) запашний перець горошком

8) 1 головка часнику



Промитий салатний перець очищаємо від насіння і плодоніжки.



Нарізаємо овочі на невеликі шматочки.





Салатний перець шматочками (консервація)





У каструлю наливаємо воду і нагріваємо її. Додаємо туди цукровий пісок, сіль і олію. Доводимо маринад до кипіння.





Салатний перець шматочками (консервація)





Опускаємо нарізаний перець бланшироваться в маринаді близько п'яти хвилин.





Салатний перець шматочками (консервація)





Коли овочеві пластинки проварилися зо, виймаємо їх шумівкою і складаємо в підготовлені заздалегідь баночки.





Салатний перець шматочками (консервація)





Туди ж кладемо запашний горошок і додаємо часник.





Салатний перець шматочками (консервація)





Маринад заново кип'ятимо і в кінці приготування додаємо оцет.



Зазвичай я використовую простий столовий оцет. Але в цьому році я вирішила спробувати законсервувати перці з додаванням яблучного оцту. Яким видався цей експеримент, ми дізнаємося тільки взимку.





Салатний перець шматочками (консервація)





Заливаємо маринадом перець і закручуємо кришками. Перевертаємо баночки догори дном і закутуємо ковдрою або махровим рушником.



Коли баночки повністю охололи, перевертаємо їх у нормальне положення і ставимо в темне прохолодне місце до зими.



Салатний перець шматочками (консервація)

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок