Рибний пиріг "Черепаха"

Страви з риби

Попереду нас чекають вихідні дні - найкращий час, щоб запросити друзів на чаювання і порадувати їх своїм кулінарним умінням. Тому пропоную пиріг під назвою «Черепаха» - кружечки картоплі схожі на панцир черепахи.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Рецепт підійде як для початківців, так і для досвідчених хазяєчок, адже він досить простий в приготуванні, потрібні продукти завжди під рукою, коли хочеться смачно і оригінально пригостити своїх близьких.

 

Швидко, ситно, смачно, що важливо в наш час, коли ритм життя стає все швидше.

 

Таким пирогом можна поснідати чи повечеряти.

 

Час приготування: 40 хвилин.

 

Ступінь складності: мінімальна.

 

Для приготування рибного пирога «Черепаха» нам знадобиться:





яйце - 2 шт.

кефір - 1 ст.

борошно - 7 ст. л.

картопля - 3 шт.

ріпчаста цибуля - 1 цибулина

сода - 1 ч. л.

рибні консерви - 1 банку

сіль за смаком

олія рослинна

 

Спосіб приготування:





Розбиваємо яйця в ємність для замішування тіста.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Вливаємо 1 стакан кефіру (я використовувала кефір 2,5 % жирності). Перемішуємо.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Додаємо соду, сіль за смаком. Всипаємо борошно.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Перемішуємо. Тісто готове.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом (можна використовувати сиру цибулю).

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Картопля очищаємо, нарізаємо дуже тонкими скибочками.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Форму для випікання змащуємо маслом. На дно форми викладаємо картопляні кружальця. Солимо за смаком.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

На картоплю викладаємо обсмажені цибулю.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Рибні консерви (я використовувала консервовану горбушу)

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

розминаємо виделкою і викладаємо у форму на цибулю.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Заливаємо все тістом.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Відправляємо випікатися в духовку при температурі 180 градусів на 30-40 хвилин.

 

Готовий пиріг залишаємо трохи охолонути. Потім акуратно перевертаємо догори дном на плоске блюдо. Кружечки картоплі виходять зверху, вони і будуть схожі на панцир черепахи.

 

Рибний пиріг "Черепаха"

 

Приємного апетиту.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок