Руаяль з каштанів

Другі страви

Мені завжди дуже хотілося спробувати каштани. А тут я зайшла в найближчий магазин і ось вони лежать, такі красиві і апетитні. І, як завжди, моя велика проблема - спочатку купити, а потім вже думати що з цим робити.



Почитавши на просторах інтернету як їх готують, захотілося не просто посмажити або запекти, а спробувати що-небудь оригінальне. Попався рецепт руаяля.

 

Руаяль - це страва, запечена на пару, без використання борошна. Відноситься до палацової французької кухні.

Мені сподобалася задумка. Заглянула в свої припаси, включила фантазію і вперед.

Руаяль з каштанів

 

А в моїх припасах знайшлися:





каштани - 250г;

молоко - 80мл;

бульйон яловичий - 50мл;

яйцайца перепелині - 8 шт.

сіль - 1 щіпка.Руаяль з каштанів

Для початку підготувала каштани. Плоди потрібно промити під проточною водою.

Руаяль з каштанів

Зробила надрізи, щоб каштани не лопнули.

Руаяль з каштанівЗалила каштани холодною водою, поставла на вогонь і довела до кипіння. Плоди варила не менше 12-15 хвилин. Каштани очищають гарячими, що я і зробила. Потрібно видаляти не тільки шкаралупу, але і всі перепоночки. Готові плоди перетерла блендером до отримання консистенції пюре.





У чашу блендера розбила 8 перепелиних яєць і збила їх з дрібкою солі. Спочатку я взяла 6 шт., але потім мені здалося, що цього замало і я додала ще парочку.

Руаяль з каштанівПісля того, як яйця взбились, додала бульйон і молоко. Добре перемішала.

Руаяль з каштанівПоєднала пюре з каштанів з яєчною сумішшю. Перемішала.

Руаяль з каштанівЄмність для випікання рясно змастила маслом і виклала туди руаяль. Глибокий лист заповнила водою і поставила туди форму. Так у мене вийшло щось на зразок водяній лазні. Запікала в нагрітій до 200-220°С духовці 35-45 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою.

Руаяль з каштанівЯк тільки блюдо приготувався, вийняла його з духовки і остудила, не знімаючи з водяної бані. Щоб вийняти руаяль, занурила ємність в окріп на кілька секунд і перевернула на тарілку.





Руаяль хороший порізаним рівними невеликими порціями з гарячим пряним бульйоном. Легке, ситне блюдо. Смак яскраво виражений горіховий, злегка солодкуватий.

Руаяль з каштанівПриємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок