Котлети зі сметаною і сиром

Страви з м'яса

Котлети зі сметаною і сиром



Є різні види котлет. Але, як мій особистий досвід показав, їх краще все ж таки робити соковитими і без яєць, які роблять їх твердуватими. Сьогоднішній рецепт - приклад того, як додавання сметани у фарш і сиру перетворюють звичний продукт в улюблене блюдо! Особливо, якщо ви не знаєте що робити з жорсткою яловичиною.



Все дуже легко тут і швидко. На готування піде з півгодини. Але, як тільки аромати досягнутий кімнат, ви пропали - домашні затерроризируют: дай спробувати! Так, така наша доля - тільки приготував, а вже все з'їдено. Але це - найвищий бал нам, господиням!



Інгредієнти



Яловичина 0.5 кг

Цибуля - 1 шт.

Часник - 3-4 зубчики

Батон - 3-4 скибочки

Сир - 100 г

Сметана - 50 г

Борошно для обвалювання котлет

Рослинне масло - для обсмажування

Кріп або петрушка (сушені) - пучку

Сіль - за смаком

Перець - за смаком.



Спосіб приготування



Спочатку зберемо продукти.



Котлети зі сметаною і сиром



Наступний етап - нарізка м'яса на скибочки для м'ясорубки.



Котлети зі сметаною і сиром



Потім наріжемо лук і часник.



Котлети зі сметаною і сиром



Замочимо у воді булку.



Котлети зі сметаною і сиром



Відправимо в м'ясорубку м'ясо, цибулю і часник і додаємо до фаршу максимально віджату і розім'яту булку.



Котлети зі сметаною і сиром



Перемішаємо всі, додамо сир - у мене він вже був натерт, введемо сметану і зліпимо котлети. З такої кількості продуктів у мене виходить 8-9 штук.

До речі, щодо сметани. Я в рецепті написала 50 р. Але якщо фарш вбере більше. можна і більше покласти - котлета стане ще соковитіше!

І не забудемо покласти у фарш сушені кріп або петрушку. Ну і посолити-поперчити - на свій смак.



Котлети зі сметаною і сиром 

Ну а зараз чергу розігріти масло в сковороді і почати смажити, обваляти котлети в борошні.



Котлети зі сметаною і сиром



Смажимо на сильному вогні, перевертаємо 3-4 рази з одного боку на іншу, а потім зменшимо вогонь і накриємо сковороду кришкою. В такому режимі потримаємо їх хвилин 5-10, теж перевертаючи з боку на бік.

Зрозуміло, краще подавати їх з пилу-жару! Ну а вже якщо і охолонуть, вони і після мікрохвильовки будуть хороші!



Котлети зі сметаною і сиром

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок