М'ясні сирні кульки в духовці

Другі страви, Страви з м'яса

мясные сырные шарики

Останні кілька днів я вам не могла нічого писати, хоча і дуже хотілося. В нашому районі були проблеми з Інтернетом. Але за ці кілька днів я встигла зібратися з думками і підготувати для вас, дівчатка, нові рецепти та майстер-класи.



Сьогодні я хочу вам розповісти про рецепті приготування м'ясних, сирних кульок в духовці. Блюдо дуже смачне, а готується вона надзвичайно швидко, чим воно мені і подобається.



Для підготовки всіх продуктів потрібно 15 хвилин, а готуються кульки в духовці 30 хвилин. Якщо б з цих продуктів я вирішила готувати котлети, то довелося б витратити набагато більше часу, а страва б не було таким корисним, як з духовки без попереднього обсмажування.



Для приготування м'ясних, сирних кульок необхідні такі продукти:

0,5 кг м'ясного фаршу (з не дуже жирної свинини)

3 яйця

5 ст. л. манки

1 цибулина

150 г твердого сиру

0, 5 склянки домашньої сметани

0,5 склянки кислого молока або кефіру

спеції та сіль за смаком



Готуємо фарш, як на котлети. М'ясний фарш змішуємо з яйцями і засипаємо манку. Цибулину очистити і перекручуємо через м'ясорубку. 100 г твердого сиру натираємо на дрібну тертку. Фарш солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо.

мясные сырные шарики

З готового фаршу крутимо кульки завбільшки з тенісний м'ячик (або трохи більше). Викладаємо кульки на деко, борти якого вище висоти кульок не менше, ніж на 1 див.

мясные сырные шарики

Змішуємо кефір (або кисле молоко) з домашньою сметаною високої жирності, додаємо спеції і солимо за смаком. Перемішуємо.

мясные сырные шарики

Заливаємо цим соусом м'ясні кульки в деку.

мясные сырные шарики

Зверху посипаємо твердим сиром, який натираємо на крупній тертці.

мясные сырные шарики

Відправляємо м'ясні сирні кульки готуватися в духовку при температурі 180 градусів на 30 хвилин. Якщо зверху блюдо стало золотистим, а 30 хвилин не минуло, тоді зменшуємо температуру до 150-160 градусів і продовжуємо готувати.

мясные сырные шарики

Готові кульки подаємо в теплому вигляді до каш, картопляного пюре або макаронів. Вершковий соус, який вийшов в процесі приготування кульок, можна використовувати, як підливку.

мясные сырные шарики

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок