Котлети з фаршу

Другі страви, Страви з м'яса

Котлети з фаршу

Котлети з фаршу - це найбільш популярне блюдо в будь-якому будинку. У кожної господині є свій фірмовий рецепт приготування котлет. Якщо зібрати всі рецепти приготування котлет, то можна випустити солідну рецептную книгу на всі смаки та уподобання.



Ось і сьогодні я хочу поділитися з вами одним з численних рецептів приготування котлет - котлети в сметані під петрушкою з додаванням часнику і гвоздики.



Насичений смак цих котлет сподобається тим гурманам, які цінують не тільки м'ясо в котлетах, але багатство смаку, яке доповнюється і підкреслюється в котлетах усіма інгредієнтами.



Для приготування котлет необхідно запастися наступними продуктами:

 

м'ясо (0,5 кг будь-якого виду, у мене свинина)

середня картопля (1шт)

білий хліб (1 шматочок)

яйця (2-3 шт)

цибулю (2-3 шт)

свинячий жир (300г)

сметана (1 склянка)

сіль, перець за смаком

лавровий листочок (1-2 шт)

гвоздика (3-4 шт)

часник (1 невелика гол)

петрушка сушена (1-2 ст. л.)

вода



Найпростіший варіант отримання м'ясного фаршу - купити його в маркеті, але найсмачніші котлети вийдуть з фаршу, який ви самі приготуєте з цілого шматка свіжого м'яса.



М'ясо пропускаємо через м'ясорубку.

Котлети з фаршу

Цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і пропускаємо через м'ясорубку. Після чого смажимо його в невеликій кількості соняшникової олії кілька хвилин, постійно помішуючи, щоб не підгорів.

Котлети з фаршу

Хліб пропускаємо через м'ясорубку або розминаємо в невеликій кількості молока. Мені більше подобається перший варіант.



Картоплю очищаємо про пропускаємо через м'ясорубку, змішати з хлібом.

Котлети з фаршу

Змішуємо наступні інгредієнти: м'ясо, цибулю, хліб, картопля, яйця. Масу солимо і перчимо.

Котлети з фаршу

З отриманого фаршу формуємо котлетки.

Котлети з фаршу

Смажимо котлети на свинячому жирі до утворення гарної скоринки.

Котлети з фаршу

Складаємо котлети в каструлю і заливаємо їх сметаною, посипаємо петрушкою.



Тепер вливаємо зверху сметани кілька ложок свинячого жиру, в якому смажилися котлети, трохи солимо і додаємо води стільки, щоб котлети були вкриті рідиною.

Котлети з фаршу

Кидаємо пару лаврових листочків, гвоздику і ставимо каструлю на вогонь. Після закипання накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин.



За 5 хвилин до вимикання котлет, додаємо в каструлю часник, який очищаємо і пропускаємо через часникодавку.



Подавати котлети потрібно гарячими, щедро поливши сметаною. Кращим доповненням до котлет буде картопляне пюре або каша.

Котлети з фаршу

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок