Пікантні котлети

Другі страви, Страви з м'яса

пикантные котлеты

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом пікантних котлет. Котлетки будемо запікати в духовці під вершковим соусом, а приготуємо фарш з картопляного пюре і м'яса.



Для деяких господинь рецепт цих котлет стане прекрасним способом застосувати залишився з учорашнього дня картопляне пюре, але я спеціально готую свіже пюре, тільки б поласувати цією стравою.

 

Для приготування пікантних котлет необхідні наступні продукти:

0,6 кг картопляного пюре

0,4 кг м'ясного фаршу

2-3 яйця

2 цибулини

3 ст. л. картопляного крохмалю

сіль за смаком

улюблені спеції за бажанням

чорний мелений перець за смаком

рослинна олія для смаження

борошно для панірування

 

Для приготування соусу заливки необхідні такі продукти:

1,5 склянки сільської жирної сметани

50 гсливочного масла

1 яйце

сіль за смаком

спеції за бажанням

свіжа зелень кропу

 

Для приготування пікантних котлет використовується картопляне пюре, на рецепті якого я не буду зупинятися. Уточню лише, що воно не повинно бути рідким (краще навіть трохи сухуватим).

 

Готове остигле картопляне пюре змішуємо з 1 смаженою на олії цибулею.

пикантные котлеты

Додаємо м'ясний фарш (не дуже жирний) і 1 сиру цибулину, яку пропускаємо через м'ясорубку.

пикантные котлеты

Додаємо яйця.

пикантные котлеты

Фарш солимо і перчимо за смаком.

пикантные котлеты

Додаємо картопляний крохмаль.

пикантные котлеты

Масу перемішуємо, формуємо котлети і обвалюємо їх у борошні.

пикантные котлеты

Котлетки смажимо на олії до легкого золотистого кольору з двох сторін, і складаємо на деко (або форму для запікання).

пикантные котлеты

Готуємо соус для заливки

 

Змішуємо сметану, яйце, м'яке вершкове масло, сіль і спеції.

пикантные котлеты

Кріп дрібно ріжемо й додаємо в соус.

пикантные котлеты

Заливаємо пікантні котлети соусом і відправляємо запікатися в духовку при температурі 180 градусів 35 хвилин, укривши листом фольги.

пикантные котлеты

Через півгодини знімаємо фольгу і запікаємо котлети в духовці ще 5-10 хвилин.

пикантные котлеты

Готові котлети подаємо теплими, доповнивши блюдо свіжими овочами (наприклад, болгарським перцем, томатами, огірками).

пикантные котлеты

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок