Грибочки. Закуска з печінкою тріски

Закуски

Я люблю готувати закуски не тільки для великих застіль, але і просто - для гостей в неформальній обстановці або затишного сімейного свята. Гарна закуска - це подвійно приємно!



Грибочки. Закуска з печінкою тріски

Я обожнюю фаршировані яйця - смачно і ситно! Грибочки, як ви вже, напевно, здогадалися, це теж яйця з начинкою, плюс цікаві капелюшки, які зазвичай викликають здивування ;)



Перша і найбільш часта асоціація, як я вже зрозуміла, що це вони зроблені з шоколаду)) Але, як ви розумієте, шоколад з вареними яйцями це не класика жанру)) Другий варіант - що шапочки з реальних капелюшків грибів. Але це теж невірно. Втім, про все по порядку.



Для закуски у вигляді грибочків знадобляться наступні інгредієнти:



1. Яйця. Я взяла 9 штук, просто тому, що в моїй каструльці саме це кількість ідеально поміщається для варіння, плюс подумала, що цього цілком вистачить для конкретного випадку.



2. Печінка тріски - 1 банка. В моїй вага нетто складає 230 р. Для десятка яєць такої баночки досить, адже у неї характерний смак, а начинка буде складатися з трьох компонентів.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



3. Майонез - 3 чайних ложки. Кількість можна збільшити при бажанні. Однак для «зв'язування» всіх компонентів цього достатньо. Та й взагалі я вважаю за краще не зловживати цим продуктом.



4. Петрушка - 1 пучок.



5. Чайна заварка. Вона повинна бути міцною. Скільки ложок і на яку кількість води покласти - залежить від конкретного виду чаю. Я заварювала в термосі, так вона ще краще настоялася.



Приготування:



1. Відварюю яйця. Я варю їх довго (зазвичай близько години, а часом і довше - люблю «перепічки»). Потім остуджую в холодній воді. Після таких процедур яйця виходять смачними і легко чистяться. Білок не повинен бути деформований (адже від цього залежить зовнішній вигляд закуски), плівку теж слід прибрати.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



2. Відрізаю верхівки. А саме - близько 1/3 частини яйця, найбільш толстой. Це майбутні капелюшки грибів.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



3. Виймаю жовток. Тим самим звільняю ніжку майбутнього гриба зсередини для начинки.



Мені як на підбір попалися яйця з жовтком, знаходяться дуже низько та ще й збоку, не по центру. Таким чином, частина стінки білка, до якої був приплюснутий жовток, виявилася тонкою і вразливою. Ось вона і прорвалася...



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



Я спробувала ще раз. Так як розташування жовтка в усіх яйцях було однаковим, то і результат був той самий. Тут я зрозуміла, що з іншими сімома білками відбудеться теж саме, якщо не змінити тактику.



У підсумку я маленьким ножиком робила отвір зручною мені і максимально правильної форми (по середині), а потім з нього отримувала частинами жовток. При його розташуванні більш або менш центром цих складнощів не виникло і процес значно прискорився.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



4. Роблю капелюшки. Дуже міцний свіжозаварений в термосі чай проціджую і виливаю в каструльку. Туди ж запускаю відрізані верхівки зрізом вгору.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



Закриваю кришкою і ставлю на вогонь (середній або трохи тихіше), проварюю 15 хвилин. Виймаю вже не справжніми капелюшками :)



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



Поспішаю попередити - на смак білка цей забарвлення ніяк не позначається, тому їжте спокійно! :)



5. Натираю жовток на дрібній тертці.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



6. Натираю на дрібній тертці печінка тріски. Можна і розім'яти виделкою - за бажанням.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



7. З'єдную компоненти для начинки. А саме: жовток, печінка тріски, майонез.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



Перемішую. Я не досаливала, т. к. по моєму смаку цього не вимагалося.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



8. Роблю травичку. Викладаю на тарілку, на якій буду подавати на стіл закуску, промиту і обсушену зелень петрушки.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



9. Начиняю ніжки грибів. У білки викладаю кавовою ложечкою начинку, утрамбовуючи її.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



10. Фінальний штрих - накриваю ніжки грибочків капелюшком.



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



Закуска з чудовим смаком готова!



Грибочки. Закуска з печінкою тріски



Начинка у мене пішла не вся. Її залишки я пустила на маленькі канапешки.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок