Фаршировані кальмари

Страви з риби

Фаршировані кальмари





Зазвичай я використовую кальмарів у різних салатах і закуски, а також як самостійне блюдо у вареному або смаженому вигляді. Сьогодні ж я вирішила приготувати фаршированих кальмарів, що було чимось новим і оригінальним для мене.



Виявляється рецептів фаршированих кальмарів дуже багато і начинки використовуються найрізноманітніші. В якості інгредієнтів йдуть такі продукти, як гриби, рис, свіжі овочі та зелень, сир, бекон. Я вибрала начинку з цибулею, вареними яйцями, креветками і сиром, вийшло смачно.

 

Дуже важливо в даному рецепті, щоб тушки після очищення залишилися цілими, без пошкоджень, так як начинка може вийти назовні. Для цього краще всього купити оброблених кальмарів, вже очищених і готових до приготування. Потрібно просто розморозити і приступати до рецепту.

 

Ступінь складності - нескладно.

 

Час приготування - 40 хвилин.

 

Для приготування фаршированих кальмарів нам знадобляться наступні інгредієнти:

 

1. Кальмари - 3 шт.

2. Ріпчаста цибуля - 1 шт.

3. Креветки - 200 г

4. Курячі яйця - 2 шт.

5. Сир твердий - 80 г

6. Рослинне масло - 2 ст. ложки

7. Вершки - 50 мл

8. Сіль - за смаком

 

Фаршировані кальмари

 

Яйця відварити до готовності, цибулю очистити і дрібно нашаткувати.

 

Фаршировані кальмари

 

Креветок очистити від панцирів і нарізати.

 

Фаршировані кальмари

 

Цибулю підсмажити на сковороді з маслом до рум'яності.

 

Фаршировані кальмари

 

Додати креветки і готувати ще 1-2 хвилини.

 

Фаршировані кальмари

 

Для начинки до цибулі з креветками додати нарубані яйця, сіль.

 

Фаршировані кальмари

 

Тертий на тертці сир.

 

Фаршировані кальмари

 

Все перемішати і нафарширувати кальмарів. Для цього добре підійде чайна ложечка, укладати начинку щільно.

 

Фаршировані кальмари

 

Укласти тушки у термостійку форму, залити вершками (у мене вершки жирні, тому я їх розбавила навпіл з водою так, щоб у результаті було 50 мл). Зверху присипати тертим сиром.

 

Фаршировані кальмари

 

Готувати в розігрітій до 250 градусів духовці протягом 10 хвилин. Перед подачею нарізати.

 

Фаршировані кальмари

 

Приємного всім апетиту!

 

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок