Печиво "Стигле яблучко"

Випічка

Я вже писала, що використовуючи цікаві, оригінальні способи подачі будь-якого страви або якщо підійти творчо, наприклад, до приготування випічки, можна отримати чудовий результат, який обов'язково сподобається вашим близьким, незалежно від того, як часто ви готувати за цим рецептом.

Печиво "Стигле яблучко"

Сьогодні пропоную вашій увазі печиво під назвою «Стигле яблучко». До його складу не входять яблука, немає, просто форма самого печива оформлена у вигляді яблучних часточок. Для того, щоб краще передати форму, можна використовувати насіння соняшника, замінивши ними зернятка яблука. У мене в цей момент не було в наявності, тому мої яблучка без серцевини.

 

Приємних вам експериментів.

 

Час приготування: близько години.

 

Ступінь складності: мінімальна.

 

Для приготування печива «Стигле яблучко» нам знадобиться:





яйце - 3 шт.

цукор - 250 г

маргарин або вершкове масло - 200 г

сметана - 50 г

буряк свіжий - 1 шт.

сода гашене в оцті або лимонної кислоти - 1 ч. л.

борошно

гвоздика сушена

 

Спосіб приготування:





Яйця збиваємо з цукром.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Додаємо сметану. Перемішуємо.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Маргарин або вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні. Остуджуємо. Вливаємо в тісто. Перемішуємо.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Соду гасимо в оцті або лимонної кислоти. Додаємо в тісто. Перемішуємо.

 

Буряк очищаємо. Натираємо на крупній тертці. Можна використовувати соковижималку. Я ж просто поклала натерту буряк в марлю і вичавила з неї сік.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Тісто розділяємо на дві нерівні частини. В меншу частину вливаємо сік буряка.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Перемішуємо. Додаємо борошна. Замішуємо еластичне тісто.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Тісто має вийде червоного кольору. Червоне тісто відправляємо в холодильник.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

В другу більшу частину тіста додаємо борошна.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Замішуємо еластичне тісто. Також відправляємо в холодильник на 30 - 60 хвилин. Чим краще тісто охолоне, тим легше буде нарізати його.

 

Розкачуємо червоне тісто в пласт.

 

На середину викладаємо «ковбаску» з світлого тіста.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Обертаємо червоним тістом світле.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

За допомогою гострого ножа нарізаємо отриманий двоколірний рулет на кружечки товщиною близько 1 см.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Надаємо кружочкам форму часточок. З допомогою гвоздики робимо хвостик яблучка. Можна посипати кунжутом.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Приготоване для випічки викладаємо печиво на деко, змащене маслом. Випікаємо в духовці при температурі 200 градусів 20-30 хвилин.

 

Печиво "Стигле яблучко"

 

Приємного апетиту.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок