Сирне печиво з маком

Випічка

Раніше я не могла собі уявити поєднання маку з чим-або несолодким. Просто не доводилося спробувати. Адже навіть коли я роблю сочиво з рисом, все одно страва виходить солодким за рахунок родзинок і меду.



Сирне печиво з маком



Однак цієї весни мене тягне не просто на кулінарні експерименти, але ще й на дослідження незвичних для мене смаків.



«Сирне печиво з маком... хм, ну, немає!» - прийшла перша думка. «А цікаво, що з цього вийде!» - крутилося в моїй голові вже через пару секунд.



Так, ось так я моментально часом міняю свої рішення! Причому кардинальним чином. Вирішено було піч як можна швидше)) Приєднуйтесь і ви! ;)



Знадобиться:



200 г сиру (будь-якого твердого сорту)



200 г вершкового масла



250 г пшеничного борошна вищого сорту



30 г маку



1-2 ст. л. рослинного масла



1/2 ч. л. солі



1/2 ч. л. цукру



1/2 ч. л. паприки



1/2 ч. л. картопляного крохмалю



1/2 ч. л. соди



1 куряче яйце (достатньо буде маленького)



Додатково:



2 харчових пакету



1 лист пергаментного паперу



Приготування:



Вершкове масло я дістала з холодильника заздалегідь, щоб до потрібного моменту воно стало розм'якшеним. З'єднала його з дрібно тертим сиром, розмішавши ложкою.



Сирне печиво з маком



Просіяла до цієї суміші борошно і додала всі інші сухі компоненти (сіль, цукор, крохмаль, паприку, соду).



Сирне печиво з маком



Ретельно вымесила тісто, щоб всі сипучі інгредієнти рівномірно розійшлися. Воно в мене вийшло м'яким і еластичним.



Сирне печиво з маком



Розділила його на дві приблизно рівні частини. Скачала «ковбасками», самий оптимальний діаметр яких - 5-8 див. Виклала в харчові пакети і прибрала в холодильник на 30 хвилин.



Сирне печиво з маком



Через півгодини яйце трохи збила виделкою. Мак висипала на дошку.



Сирне печиво з маком



Дістала «ковбаски» з холодильника, щедро змастила кожну з них яйцем зі всіх сторін і обваляла в маці.



Сирне печиво з маком



Акуратно переклала макові «ковбаски» знову в пакети і прибрала в морозильну камеру на 15 хвилин (можна відправити в холодильник, але на 30 хвилин).



Тим часом включила духовку на 180'C.



Вийняла «ковбаски», нарізала кожну з них кружечками шириною 0,5-1 див.



Сирне печиво з маком



Деко застелила пергаментним папером. Змастила її рослинним маслом. Виклала «сыромаки» (так я їх коротко назвала) і відправила дбати.



Сирне печиво з маком



В духовці вони так розігрілися, що полюбили один одного)) Притиснулися бочками. А ще знайшли «веснянки» - проступила паприка. Який аромат пішов... ммммм!



Сирне печиво з маком



Пекла я їх близько 20 хвилин. Стежила, щоб не пересушились і не надто підсмажилися.



Сирне печиво з маком



Печиво вийшло чудовим! Впевнена, що його по достоїнству оцінять всі любителі приправ в цілому і паприки зокрема!



Сирне печиво з маком



До речі, я готувала з паприкою, привезеної з Туреччини. Мені здається, що вона відрізняється від нашої. Все-таки в ній є якась невимовна нотка в смаку. Ми з мамою стали справжніми фанатками цього печива! ;)

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок