Булочки Трояндочки

Випічка

булочки розочки

Сьогодні я приготувала своїм хлопчикам чергове гарне блюдо - булочки Трояндочки. Кілька разів пробувала їх готувати рожевого кольору, додавши в тісто відварну буряк, але найкраще вони виходять із класичного дріжджового тіста.



Рецепти тіста на дріжджах дуже багато. Тільки у мене знайдеться близько сотні таких. Близько 50 рецептів я вже випробувала, деякими з них я вже ділилася з вами, а інші чекають свого зоряного часу.



Мені здається, що багато з вас, навіть якщо не вміли пекти, вже навчилися це робити, так як я максимально намагаюся розповісти про всі тонкощі роботи з дріжджовим тістом.



Хотіла б я вас всіх пригостити пиріжками, булочками і хлібом, які виходять дуже смачними, але це не представляється можливим, залишається лише ділитися рецептами, щоб і ви змогли повторити все це на своїй кухні.



Для приготування булочок трояндочок необхідні наступні продукти:

1 склянку теплої води

0,5 склянки сироватки

1,5 ч. л. сухих дріжджів

2 яйця

4 с. л. вершкового масла

6 ч. л. цукру

0,5 ч. л. солі

0,5 ч. л. ванільного цукру

2 ч. л. коньяку

трохи більше 5 склянок борошна

пудра для посипання булочок

5-6 ст. л. вершкового масла для змащування тіста

5-6 ст. л. цукру для посипання тіста



Змішуємо борошно, теплу воду, сироватку і сухі дріжджі.



булочки розочки

Додаємо яйця,

булочки розочки

сіль,

булочки розочки

цукор і

булочки розочки

ванільний цукор (краще використовувати натуральну ваніль).

булочки розочки

Додаємо м'яке вершкове масло (можна замінити маргарином, але не рекомендую).

булочки розочки

Додаємо Коньяк для того, щоб булочки залишалися м'якими кілька днів.

булочки розочки

Замішуємо м'яке тісто, яке добре буде відставати від рук (замішувати близько 20 хвилин).

булочки розочки

Залишаємо тісто підійти двічі в теплому місці.



Розкачуємо тісто товщиною менше 0,5 см і розрізаємо на смужки.

булочки розочки

На смужках робимо надрізи, змащуємо їх вершковим маслом і посипаємо цукром.

булочки розочки

Скачуємо смужку і

булочки розочки

розправляємо пелюстки. Викладаємо троянди на деко і випікаємо до золотистого кольору в духовці при температурі 160 градусів.

булочки розочки

Готові трояндочки посипаємо цукровою пудрою.

булочки розочки

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок