Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Випічка

Скажу чесно, що я не дуже люблю готувати печиво. Але все-таки зважилася. Мені здається, цей рецепт цікавий і захоплюючий, особливо для дітей. Донька мені намагалася допомагати і весь час стежила за процесом готування. Для себе зробила висновок, що треба терміново купити різні формочки для печива.

Розсипчасте печиво "Гудзичка" 



Пропоную вам простий рецепт приготування печива-гудзиків.



Що нам знадобиться:



2 яйця

200 г маргарину

1 пакетик ванільного цукру

100 г цукру

сода, оцет

400-500 г борошна

2 столові ложки какао-порошку

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Приготуємо тісто. Збиваємо яйця з цукром звичайним і ванільним.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Попередньо розм'якшений маргарин ножем нарізаємо і додаємо в яйця. Ретельно розминаємо виделкою або збиваємо міксером.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Соду гасимо оцтом або соком лимона.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Я вирішила приготувати два види печива, тому ділимо масу на дві частини. У першу частину додаємо борошно і починаємо вимішувати тісто виделкою, потім руками. Тісто не повинно прилипати до рук, тому насипайте борошна стільки, скільки буде потрібно.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

У другу частину додаємо какао, борошно і вимішуємо так само, як описано вище.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Вийшли такі колобки. Відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин, а краще на годину.Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Так як у мене немає спеціальних формочок, беремо підручні засоби, які є на кожній кухні: чарка, кришка з-під перечниці (діаметр повинен бути трохи менше, ніж розмір чарки), соломинки. Дочка була в захваті від різнокольорових трубочок і намагалася у мене весь час їх забрати.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо, товщина приблизно 3-4 мм.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

З допомогою чарки робимо кружечки і надаємо рельєф майбутнім печенюшкам.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Беремо трубочку і робимо дірочки в гудзиках. Соломинку треба злегка прокручувати, щоб тісто залишилося всередині і вийшла наскрізна дірочка. Таку ж процедуру повторюємо зі світлою частиною тіста.



Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо наші гудзики. Відправляємо в духовку при температурі 180-200 градусів на 30-40 хвилин. У мене вийшло в два заходи.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Після 20 хвилин приготування поглядайте в духовку, щоб печиво не підгоріло.



Прикрашаємо печиво тертим шоколадом або цукровою пудрою.

Розсипчасте печиво "Гудзичка"

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок