Сметанне печиво

Випічка

печенье

Це сметанне печиво вийшло дуже м'яким і смачним. На зрізі видно шарувата структура. Загалом, досить цікава випічка!

 

На приготування печива у мене пішло хвилин 40.

Складність - нульова. Але це при наявності блендера. Якщо ж його немає, то доведеться збивати продукти вручну, що трохи позначиться на складності.

 

Інгредієнти:

 

сметана 200 г

масло вершкове 100 г

цукор 4-5 ст. л.

ванільний цукор 2 пач.

розпушувач

борошно

яйце 1 шт.

 Сметанне печиво

Замість розпушувача можна використати і звичайну соду. Гасити її для цього рецепту не треба. В даному випадку вона вступить в реакцію з кислотою, яка присутня в сметані, і тим самим створить печінкою необхідний обсяг.

 

Приготування

 

Збити яйце в блендері разом з двома видами цукру. Збивати потрібно не довго, буквально 1-2 хвилини.

 

Додати розм'якшене вершкове масло і знову трохи збити, щоб добитися однорідності. Перекласти отриману масу в глибоку тарілку.

 Сметанне печиво

Додати сметану і перемішати.

 Сметанне печиво





Сметанне печиво



До речі, на цьому етапі я спробувала масу (взагалі люблю все пробувати!). Так от, смак був шикарний. Я навіть подумала, що такий крем можна робити. І ще смак чимось нагадав морозиво. Так що треба буде як-небудь заморозити заради інтересу.

 

В кінці додати розпушувач і борошно. Замісити достатню щільне тісто. Поставити його в холодильник на 15-20 хвилин.

 Сметанне печиво

 

Сметанне печиво

Обробну поверхню посипати борошном, покласти на неї тісто, розкачати його з допомогою качалки і формочками вирізати печиво.

 Сметанне печиво

Покласти печиво на деко, попередньо змащений маслом, і - в духовку до утворення золотистої скоринки.

 Сметанне печиво

Сметанне печиво готово!





Експеримент

 

З цікавості я зробила печиво різного розміру. Так от, найбільше мені сподобалося найбільше. Не тому що його багато :) Просто воно вийшло дуже м'яким. Люблю таке!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок