Зелений борщ

Страви з м'яса

Зміст:



  • Зелений борщ класичний український

  • Зелений борщ європейський рецепт



Зелений борщ класичний український


Інгредієнти:


  • м'ясо - 2 стегенця

  • картопля - 5-6 шт

  • щавель - 1 пучок великий

  • морква - 1 шт (велика)

  • цибуля - 1 шт (великий)

  • яйця - 2 шт

  • томатний соус - 2 ст ложки

  • масло дезодорована - 3 ст ложки

  • зелень (кріп і петрушка)

  • лавровий лист

  • сіль

  • Це мій найулюбленіший рецепт українського борщу. Може тому що готується він ранньою весною, коли тільки з'являється перша зелень, якої так вже хочеться.


    М'ясо відварюємо, виймаємо і ставимо остигати.


    У бульйон (2 літра) кладемо порізану кубиками картоплю. Солимо за своїм смаком. Варимо хвилин 15 після закипання.


    в готовий бульйон кладемо картофель

    в готовий бульйон кладемо картоплю


    Готуємо зажарку. Порізану цибулю пасеруємо на дезодорованому маслі. Потім додаємо дрібно нарізану моркву і теж пасеруємо.


    Додаємо томатний соус і протушіваем все разом хвилин 5.


    делаем зажарку

    робимо зажарку


    До майже готової картоплі додаємо відварене м'ясо (але вже розрізане на шматочки) і зажарку. Всі варимо проварюємо 2-3 хвилини.



    добавляем зажарку в борщ

    додаємо зажарку в борщ


    Щавель перебираємо, миємо й ріжемо крупно як зелень.


    Петрушку і кріп ріжемо дрібно.


    режем щавель

    ріжемо щавель


    Відварені яйця дрібно кришимо.


    крошім відварені яйца

    кришимо відварені яйця


    І ось вже наприкінці в зелений борщ кладемо:



    • щавель

    • зелень (кріп і петрушку)

    • яйця

    • лавровий лист


    все викладаємо в борщ

    все викладаємо в борщ


    Зелений борщ (як втім і будь-який) для повноти смаку повинен хоча б пів години настоятися. Подавати треба обов'язково зі сметаною.


    зелений борщ готов

    зелений борщ готовий


    Смачного вам від сайту «Найсмачніше дому».


    recipes20-56



    Зелений борщ європейський рецепт


    Інгредієнти:


  • вода - 2.5л;

  • щавель свіжий - 120г;

  • морква - 150г;

  • жовтий цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 400г;

  • куряче філе - 250г;

  • яйце куряче - 3 шт.;

  • олія соняшникова - 10 мл.

  • Через відсутність в цьому борщі буряків він отримав назву «Зелений», хоча по суті це навіть не борщ, адже він більше схожий на льотний суп з додаванням варених яєць і щавлю. Це перша страва корисне і ароматне, а ще воно просте в приготуванні. Шкода тільки, що щавель росте у нас некруглогодічно. До речі, якщо у вас на дачі росте щавель, запасіться їм на зиму: наріжте і складіть в морозилку в пакетиках.

    Звичайно, рецепт зеленого борщу знайомий багатьом, проте, варіанти приготування часто не повторюються, адже скільки господинь, стільки і кулінарних модифікацій І цей рецепт зеленого борщу - саме варіант зеленого супу.


    zel-borsh-01


    Бульйон для зеленого борщу вариться з овочів і м'яса, хоча цілком можна приготувати овочевий бульйон без м'яса. У воду опускаємо половинку очищеного цибулі, половину моркви і м'ясо, нарізане шматочками. При кипінні утворюється пінка, її необхідно зняти, щоб у підсумку борщик вийшов «чистим» на смак і вигляд.


    мясо моркву і цибулю підготували для варіння бульона

    м'ясо моркву і цибулю підготували для варіння бульйону


    Поки вариться бульйон, очищаємо картоплю, ріжемо кубиками, щавель добре промиваємо та нарізаємо.


    готовім овощі

    готуємо овочі


    Картошка додається в борщ тоді, коли м'ясо буде майже готове (тобто через 10 хвилин після закипання). В цей же час зваріть круто яйця в окремій каструльці.


    добавляем картошку

    додаємо картоплю


    Щавель додаємо після картоплі через 5 хвилин. Раніше чи одночасно додавати і картоплю, і щавель не потрібно, так як щавельная кислота не дасть картоплі добре проваритися, і він буде твердим.


    викладиваем щавель

    викладаємо щавель


    засмажуєте зелений борщ традиційної засмажкою з пасеровані в олії овочів (морква і цибуля).


    делаем зажарку

    робимо зажарку


    Зварені круто яйця охолоджуємо, очищаємо, ріжемо дрібними кубиками і додаємо в борщ. За смаком додається кілька зубчиків часнику.

    zel-borsh-08

    Зелений борщ витримуємо під кришкою ще 2-3 хвилини і вимикаємо. Готово


    Сервірується блюдо холодним (особливо влітку) або гарячим, за смаком додається сметана або майонез. Подається з білим хлібцем або крутонами власного приготування.


    zel-borsh-11



    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок