Кисло-солодке лимонне печиво

Випічка

Я люблю різні солодощі, особливо - домашню випічку. Але іноді хочеться трохи «покислиться». В цих випадках я п'ю воду з лимоном або щось випікаю з лимонною начинкою.



Кисло-солодке лимонне печиво



Звичайно, в таких виробах не обійтися без досить-таки великої кількості цукру, тому смак виходить саме кисло-солодким.



Для печива знадобляться*:



1 склянка цукру



3 і 1/4 склянки борошна



2 лимона



1 ч. л. картопляного крохмалю



2 ст. л. соняшникової олії



1/2 ч. л. соди



сіль



Для посипання:



кориця



цукор



Для змащування:



соняшникова олія



* Якщо ви плануєте попити чай з печивом у колі родини або з 1-2 гостями, половини порції від зазначеної цілком буде достатньо.



Приготування:



Лимони промила, зрізала шкірку. Звичайно, можна використати і її. Але останнім часом я утримуюся від цього, тому що зараз всі обробляється хімікатами для більш довгого зберігання. Не хочеться пхати в себе зайву хімію, її і без того скрізь предостатньо.



Прокрутила разом з кісточками через м'ясорубку, всыпала цукор, размешала до його розчинення.



Кисло-солодке лимонне печиво



Просіяла до лимонної суміші борошно. Її кількість залежить від соковитості лимона.



Кисло-солодке лимонне печиво



Всыпала сіль, крохмаль, соду і влила соняшникову олію.



Кисло-солодке лимонне печиво



Замісила еластичне тісто.



Кисло-солодке лимонне печиво



Розкатала толстеньким пластом, вирізала формочками печиво.



Кисло-солодке лимонне печиво



Змастила олією деко, виклала на нього грибочки, зірочки і ведмедиків. Перший вид залишила без усього, другий - змастила маслом і посипала цукром, третій - змастила маслом, посипала цукром і меленою корицею.



Кисло-солодке лимонне печиво



Відправила в духовку на 12 хвилин, виставивши температуру 180'C.



Кисло-солодке лимонне печиво



Важливо не перетримати печива, інакше вони будуть жорсткими. Треба стежити, вони зарумяниваются дуже швидко.



Кисло-солодке лимонне печиво



Так як в печиві немає ні масла, ні маргарину, ні навіть такого м'якого і сполучного компонента, як банани, на наступний день вони черствіють. Тому краще заздалегідь розрахувати порцію і випекти з розрахунку на 1-2 чаювання.



Хоча я і не можу назвати себе великою прихильницею кориці, її присутність на кисло-солодких печене мені дуже сподобалося. Буду експериментувати над подібними поєднаннями і далі!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок