Як зварити смачне абрикосове варення на зиму?

Консервація

Вкусное абрикосовое варенье готово!

Опис


Абрикосове варення - це один з кращих способів зберегти улюблені ягоди на довгий період, і мати можливість ними ласувати навіть взимку. Користь абрикосів в такому випадку, звичайно, знижується, але, тим не менш, смакові якості на висоті.

 

Готувати абрикосове варення ми будемо з застосуванням пектину. Це зробимо підсумковий продукт густим і щільним. Тобто в результаті у нас вийде справжній джем. Він може бути як самостійним блюдом, яке можна вживати на десерт, так і складовою частиною якогось «кулінарного шедевра».

 

У приготуванні абрикосове варення зовсім невигадливо, але деякі хитрощі все ж є. Про них можна дізнатися з цього інструкцій фото рецепту, що йдуть нижче.


Інгредієнти


  • Абрикоси
    (16 шт. - великих)

  • Цукор
    (7 склянок)


  • (1 упаковка)

  • Лимонний сік
    (2 ст. л.)

Кроки приготування

  • Почнемо приготування абрикосового варення. Для цього підготуємо самі ягоди (їх ретельно вимиємо, розділимо на половинки для видалення кісточок, а також виріжемо «зіпсовані» місця) і баночки (їх потрібно ретельно вимити з миючим засобом).

    подготовим абрикосы для варенья

  • Тепер ретельно подрібнюють абрикоси. Для цієї мети підійде виделка, ніж або блендер, в залежності від того який консистенції варення Ви хочете отримати в результаті.

    сделаем абрикосовое пюре

  • Вийшло абрикосове пюре ми покладемо в каструльку. Її відправляємо на повільний вогонь. Коли пюре буде закипати, всиплемо до нього трохи цукру, пектину, а також увіллємо пару столових ложок свіжого лимонного соку.

    Сколько сахара класть в абрикосовое варенье?

  • Всі компоненти повинні постояти на плиті ще хоча б пару хвилинок, до тих пір, поки варення не придбає таку консистенцію, як на фото нижче.

    Как варить варенье из абрикосов?

  • Тепер розливаємо варення по заздалегідь стерилізованим баночках (на водяній бані або в духовій шафі). Після цього баночки можна закочувати і прибирати в комору.

    Вкусное абрикосовое варенье готово!

    * Не викладайте варення в мокрі банки, вони повинні перш просохнути. В іншому випадку термін зберігання приготованого вами десерту значно зменшується.

    Приємного апетиту!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок