Рецепт приготування лікеру Лимончелло в домашніх умовах

Напої

домашний ликер Лимончелло

Опис


Домашнє Лимончелло - це алкогольний напій, батьківщина якого Італія. Так, наприклад, частенько його в свій вечеря включають жителі Сардинії, Сицилії, Амальфі, а також Іскья і Капрі. П'ють його в чистому вигляді або додають в коктейлі. Будь-який варіант вживання цього напою хороший!

 

Являє собою Лимончелло спиртову настоянку на шкірці лимонів. Дистиляцію напій не проходить, а тому він містить досить велику кількість аскорбінової кислоти. Саме тому в невеликих кількостях Лимончелло може бути навіть корисний для здоров'я.

 

Приготувати такий напій самостійно в домашніх умовах дуже просто. А ось як конкретно це зробити, Ви можете дізнатися з інструкцій даного покроковий рецепт з фото, що йдуть далі.


Кроки приготування

  • На десять хвилинок ми замочуємо всі лимони в трохи теплій воді, а потім добре вимиваємо їх, після чого обсушуємо паперовими рушниками.

    свежие лимоны

  • Акуратно знімаємо шкірку з лимонів. При цьому врахуйте, що потрібно зрізати тільки жовту частину, а білу слід уникати.

    Как очистить лимон от кожуры?

    * До речі, самі лимони Ви можете в подальшому використовувати для приготування лимонаду.

  • Якщо раптом Ви зрізали зайве, то за допомогою гострого ножа все можна підкоригувати.

    лимонная цедра

  • Тепер відправляємо лимонну шкірку на дно чистої банки і заливаємо її горілкою (можна замінити медичним спиртом).

    водка с лимонной цедрой

  • Розміщуємо банку з Лимончелло в темному прохолодному місці від п'яти до сорок днів. Без потреби її не чіпаємо.

    настаиваем Лимончеллу

    * Чим довше буде настоюватися даний лікер, тим насиченішим буде смак.

  • Зробимо солодкий сироп для нашого Лимончелло. Для цього змішуємо цукор з водою і доводимо його на плиті до кипіння. Часу на це піде близько 7-ми хвилин. Головна мета - розчинити цукор.

    Тепер з нашого Лимончелло ми виймаємо цедру, вона нам більше не потрібна. У алкогольний ж напій додаємо солодкий сироп.

    Как сварить сироп?

  • Розливаємо італійський лікер по пляшках і знову наполягаємо його в темному місці. Часу на це буде потрібно від 5 до 40 діб.

    ликер домашний настаиваем не менее 5-ти суток

  • Зберігати Лимончелло слід в морозильній камері. Напій не замерзне! Подавати його відповідно слід холодним.

    охлажденное домашнее Лимончелло

    Приємного апетиту!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок