Приготування чебуреків з начинкою з м'ясного фаршу

---

Как приготовить чебуреки с мясной начинкой?

Опис


М'ясні чебуреки - це східне блюдо, володіє тонким пікантним смаком. Сама назва його походить з мови кримських татар, що означає в дослівному перекладі «сирої пиріжок». Широке поширення чебуреки отримали ще і в кухні народів Кавказу.

 

Використовують для таких пиріжків, як правило, м'ясну начинку. У класичному вигляді це має бути фарш з баранини або ж дрібно нарубані шматочки цього м'яса разом з дрібно нарубаним цибулею. Також може виступати начинкою картопля, рис з яйцями і цибулею, а також сир.

 

В даному фото рецепті ми пропонуємо готувати чебуреки з м'ясною начинкою, а ось саме м'ясо Ви можете вибрати на свій розсуд, орієнтуючись на свої смаки і уподобання своїх домочадців.

 

Отже, приступаємо до готування!


Інгредієнти


  • Борошно пшенична
    (500 г)

  • Рослинна олія
    (на свій розсуд)

  • Вода
    (250 мл для тіста, 6 ст. л. для начинки)

  • Харчова сіль
    (за смаком)


  • (400 г)

  • Цибуля ріпчаста
    (150 г)


  • (за смаком)

Кроки приготування

  • Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти.

    ингредиенты для чебуреков

  • Приготуємо тісто для чебуреків. Для цього в миску висипаємо необхідну кількість борошна, а потім поступово вводимо в неї масло і воду. Всі компоненти ретельно перемішуємо. У результаті повинно вийти круте тісто. Його ми загорніть в харчову поліетиленову плівку і залишимо відпочивати при кімнатній температурі. Часу на це знадобиться всього близько шістдесяти хвилин. Така «перепочинок» дозволить тесту стати досить еластичним, завдяки чому його буде досить легко розгортати.

    Тепер займемося начинкою: наріжемо дрібно цибулька, а потім додамо його в м'ясний фарш. Далі начинку ми змішуємо з м'ясним бульйоном або ж з водою, розводячи його до стану густої сметани.

    мясной фарш

  • Поділяємо ком нашого тесту на рівні шматочки, вагою приблизно по 60 грам. З кожного такого шматочка ми розкачуємо корж. У неї ми викладаємо пару столових ложок начинки, як на фото, що слід нижче.

    тесто с фаршем

  • Складаємо коржик навпіл, намагаючись вигнати з неї повітря, щоб під час смаження чебурек не надувалася, а потім не лопався.

    Как лепить чебуреки?

  • Добре стискаємо краю, щоб вони злиплися, а потім оформляємо їх фігурним ножем.

    фигурная выпечка из теста

  • Наливаємо в розігріту сковороду олію, а потім відправляємо в нього наші чебуреки. Смажимо їх до утворення золотистої скоринки. Також приготувати це блюдо можна у фритюрі (так навіть краще).

    Подавайте м'ясні чебуреки до столу гарячими!

    Как и сколько жарить чебуреки?

    Приємного апетиту!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок