Картопля-гармошка (запечена)

Страви з м'яса

картошка-гармошка


Картопля - гармошка


Інгредієнти:


1. картопля - 5 шт

2. Сало - 50 гр

3. Шинка - 50 гр

4. Сир - 50 гр

5. Перець болгарський

6. Зелень

7. Сіль

Це одна з варіацій картоплі в духовці. Ми вже робили подібну - «Картопля запечена з салом». Тепер ми додамо додаткові інгредієнти і зробимо її великий. Зробимо її схожою на гармошку. Чим така краще? Просто вона інша. Картоплю беремо велику і робимо надрізи не доходячи до дна, щоб при смаженні вона не розсипалася. Саме цими надрізами вона і буде схожа на гармошку. Якщо її не чистити, можна приготувати інтерпретацію картоплі в мундирі. Теж оригінально.


картошку надрезаем

картоплю надрізаємо



Сало, шинку і сир нарізаємо тонкими слайсами. Сало переборщити не можна. Його ми будемо укладати не тільки в розрізи картоплі, але і зверху, щоб розтоплюють жир обволікав нашу картоплю-гармошку. А ось сиру краще небагато. Тільки для пікантності.


сало і шинку ріжемо тонко

сало і шинку ріжемо тонко


Вкладаємо всі інгредієнти в «складки гармошки» і зверху кладемо болгарський перець.


вкладиваем в складкі

вкладаємо в складки


Загортаємо у фольгу по штуці і викладаємо на деко. Запікати в духовці треба майже 1 годину, а то й більше, оскільки вона велика. Я періодично відкриваю одну з них і пробую на пропечене.


заворачіваем картоплю в фольгу

загортаємо картоплю у фольгу


Коли картопля спеклася, посипаємо зеленню і викладаємо на тарілку з перцем. Можна подавати її прямо у фользі (якщо не святкова вечеря). На дні фольги багато смачного жиру. Так подають її в деяких фаст-фудах. Але наша картопля-гармошка в мільйони разів краще. А значить і смачніше.


Приємного апетиту вам з картоплею-гармошкою від сайту «Найсмачніше дому».


готову картошку-гармошку посипаємо зеленью

готову картоплю-гармошку посипаємо зеленню


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок