Соус тапенад з оливок - покроковий рецепт приготування

Соуси

паста тапенада

Опис


Соус тапенад з оливок - це традиційне французьке блюдо, яке найчастіше готують саме в Провансі. Складається він, до речі, не тільки з оливок. Також його компонентами є каперси, часник, анчоуси і оливкове масло. Всі ці інгредієнти з'єднують і перетирають, отримуючи масу по консистенції як густа паста.

 

Таким соусом можна фарширувати будь-яку птицю або ж, наприклад, подавати зі свіжими овочами. Однак, найчастіше, тапенад намазують на скибочки хліба або на тости, подаючи його в якості закуски перед основною стравою.

 

У приготуванні соус абсолютно проста і не зажадає від Вас великих витрат часу, а також не потребує він і особливих трудовитрат. Однак є деякі тонкощі. Втім, про них ми розповімо далі в цьому фото рецепті!


Кроки приготування

  • Нам необхідно шість шматочків білого пшеничного хліба. З нього ми зрізаємо шкірку.

    белый пшеничный хлеб

  • У чашу блендера завантажуємо хліб, каперси, оливки, анчоуси, часник. Також до цих компонентів вливаємо трохи лимонного соку, обов'язково їх солимо і перчимо. Потім розмелюємо інгредієнти до стану однорідної маси.

    Из чего готовят оливковый тапенад?

  • Тепер до отриманої маси додаємо оливкову олію і добре перемішуємо.

    соус на основе оливкового масла

  • Подавати соус тапенад ми будемо зі свіжими овочами.

    оливковый тапенад

    Приємного апетиту!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок