Як зробити різдвяне печиво в домашніх умовах?

Випічка

Как сделать рождественское печенье?

Опис


Різдвяне печиво - традиційна випічка для новорічних урочистостей. Ароматне, крихке, розсипчасте, воно подобається всім без винятку. А оригінальне оформлення даного десерту дозволить надати йому по-справжньому святковий вигляд.

 

Приготувати класичне різдвяне печиво в домашніх умовах зовсім не важко. Тим більше, що ми пропонуємо вам покроковий рецепт з фото, що суттєво полегшує процес освоєння нового блюда. А ще ми радимо залучити до готування ваших малюків, адже вони унікальні декоратори. Дитяча фантазія невичерпна, і нерідко з-під їхніх маленьких ручок виходять справжні кулінарні шедеври.

 

Отже, починаємо готувати оригінальне різдвяне печиво з пісочного тіста з начинкою.


Інгредієнти


  • Борошно пшенична
    (350 г)

  • Масло вершкове
    (200 г)

  • Яєчний білок
    (1 шт.)


  • (125 г)


  • (щіпка)


  • (за смаком)


  • (за смаком)

Кроки приготування

  • Спочатку викладаємо на стіл всі необхідні нам інгредієнти. Зверніть увагу, що масло слід дістати з холодильника заздалегідь, щоб до початку готування різдвяного печива воно встигло розм'якнути.

    ингредиенты для песочного теста

  • З'єднуємо масло з цукровою пудрою і яєчним білком. Злегка збиваємо суміш до пишноти. Після цього додаємо ванільний цукор/ванілін і дрібку солі і все ще раз перемішуємо. Потім просіваємо в суміш борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти однорідним, м'яким, еластичним. Формуємо з нього кулю і йдіть на півгодини в холодильник.

    Как делать песочное тесто?

  • Через 30 хвилин дістаємо тісто і розгортаємо його в невисокий (до 5 мм) пласт на присипаній борошном поверхні (щоб не прилипало). З пласта з допомогою склянки (чашки, келихи тощо) вирізаємо кружечки діаметром 7 див. В половині з них прорізаємо отвори різної форми, інші залишаємо цілими.

    Как вырезать печенье без формочек?

  • Всі заготовки викладаємо на деко і запікаємо в духовій шафі, розігрітій до 200 градусів. Процес займе не більше 10 хвилин. Остиглі цілі гуртки змащуємо улюбленим варенням або джемом і накриваємо зверху гуртками з вирізаним центром, трохи придавлюючи, щоб половинки краще зчепилися між собою. До речі, варення можна замінити будь-яким іншим напіврідким ласощами, наприклад, згущеним молоком, шоколадною пастою, сметанним кремом або ягідним соусом. У будь-якому випадку вийде дуже смачно і красиво.

    печенье на Рождество

    Приємного різдвяного чаювання!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок