Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами - простий покроковий рецепт з фото

Випічка

кекс с орехами и сухофруктами

Опис


Різдвяний кекс з сухофруктами, приготований на нашу покрокового рецептом, виходить ніжним, повітряним і дивно ароматним. Його приголомшливий, трохи пряний запах огортає весь будинок, привносячи в нього атмосферу свята.

 

До того ж цей смачний кекс з покритою тонким шаром мармеладу начинкою виглядає дуже урочисто й ошатно, що добре видно на фото, і тому стане справжньою прикрасою святкового столу.

 

На перший погляд здається, що готується він складно. Але це не так. Наш рецепт різдвяного фруктово-горіхового кексу простий і доступний, а покрокові фото полегшують його освоєння. Спробуйте - і у вас все чудово вийде, навіть не сумнівайтеся.


Інгредієнти


  • Борошно пшенична
    (1 стакан)

  • Масло вершкове
    (120 г)

  • Цукор
    (100 г)


  • (1 ч. л.)

  • Куряче яйце
    (2 шт.)

  • Чорнослив
    (10 шт.)


  • (10 шт.)


  • (1/4 склянки)

  • Волоський горіх
    (1/4 склянки)


  • (1/4 склянки)

  • Арахіс
    (1/4 склянки)


  • (1/4 склянки)


  • (1/4 склянки)


  • (100 г)


  • (2 ст. л.)

  • Ванілін
    (2 р)

  • Харчова сіль
    (1/2 ч. л.)

Кроки приготування

  • Розтираємо масло з цукром-піском (можна міксером).

    сливочное масло и сахар

  • Продовжуючи розтирати, вводимо курячі яйця.

    яйца, сахар, сливочное масло

  • Просіваємо борошно з розпушувачем і додаємо до масляно-яєчної суміші. Солимо.

    тесто из пшеничной муки

  • Усе ретельно вимішуємо.

    Как сделать тесто для кекса?

  • Подрібнюємо сухофрукти. Горіхи Крупно ріжемо. Додаємо цукати. Якщо хочете, можете сюди ввести і ваші улюблені спеції: так вийде ще пахучіше! Половину цієї суміші з'єднуємо з замісом тіста. Змішуємо бренді з ваніллю і теж вливаємо в тісто.

    орехи и сухофрукты

  • У трохи промаслений ємність для випікання викладаємо тісто і печемо близько 40 хвилин в прогрітому до 175 градусів духовій шафі. Сірником або зубочисткою перевіряємо готовність і, якщо кекс ще сирий, допікаємо до готовності. Після цього дістаємо з духовки і відкидаємо на решітку.

    кекс в силиконовой форме

  • Кладемо в каструльку мармелад, доливаємо 45 мл води і розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім 1/2 розтопленого мармеладу покриваємо верх готового кексу і закріплюємо на ньому залишилася горіхово-фруктову суміш. Зверху її теж поливаємо мармеладом. Якщо розтопити мармелад у вас не вийде або ви не захочете цього робити, замініть його варенням або джемом з абрикосів.

    Как растопить мармелад?

  • Тепер наш різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами повністю готовий.

    Рождественский кекс с орехами и сухофруктами готов!

  • У холодильнику він зберігається досить довго, до місяця, але, як правило, з'їдається набагато раніше.

    кусочек кекса с орехами и сухофруктами

    Приємного різдвяного чаювання!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок