Як приготувати солодкого Діда Мороза?

Рецепти для дітей

Как приготовить сладкого Деда Мороза?

Опис


Солодкий Дід Мороз - чудовий варіант тематичної новорічної випічки. Ліпиться він з пишного і ароматного дріжджового тіста і виходить неймовірно смачним. Цікавіше всього готувати солодкого Діда Мороза разом із дітьми, які з задоволенням включаються в процес і самозабутньо ліплять і Діда Мороза, і мішок, і подарунки. Тому в кожній родині цей пиріг виглядає по-своєму, але завжди апетитно.

 

Веселий процес створення солодкого Діда Мороза за нашим рецептом захоплює і дітей, і дорослих. А, якщо щось буде незрозуміло, слідкуйте за покроковими фото: вони стануть хорошою підказкою.

 

Ну, що ж, кличте дітей - і починаємо готувати!


Інгредієнти


  • Борошно пшенична
    (300 г)


  • (20 р)

  • Молоко
    (100 мл)


  • (50 г)

  • Масло вершкове
    (75 г)

  • Куряче яйце
    (1 шт.)


  • (1 ч. л.)


  • (100 г)

  • Шоколад та його види
    (за смаком)


  • (за смаком)


  • (1 шт.)

  • Ізюм
    (за смаком)

Кроки приготування

  • У підігрітому молоці (50 мл) розводимо дріжджі. Туди ж водимо трохи цукру (1 ч. л.) і борошна (1 ст. л.). Залишаємо хвилин на 10-15.

    дрожжи в молоке

  • Окремо теж у підігрітому молоці (50 мл) розтоплюємо вершкове масло, а потім додаємо яйце, цукор і цедру лимона.

    молоко со сливочным маслом

  • Просіваємо борошно і центральне поглиблення водимо спочатку молочно-масляну суміш.

    тесто на молоке

  • Потім додаємо молочно-дріжджову.

    тесто с прессованными дрожжами

  • Місимо тісто. Воно має бути еластичним. Відправляємо його в тепле місце підходити.

    дать подойти тесту

  • Коли тісто збільшиться приблизно втричі (можливо, трохи менше), викладаємо його на присипаний борошном стіл і розгортаємо в пласт висотою приблизно 1 см. З допомогою чашок, блюдець, келихів і т. п. вирізаємо диски різного діаметру для голови та шапки (по 8 см), тулуба і мішка (12 см), рук (по 7 см), ніг (по 6 см) і черевиків (по 5 см) Діда Мороза.

    вырезать тесто

  • Деко змащуємо олією і формуємо на ньому фігурку Діда Мороза з мішком і подарунками. Ось тут у процес і включаються діти, фантазія яких дозволяє створити унікального Дідуся! На деко тісто має підійти протягом півгодини.

    лепим новогодний пирог

  • Перед тим, як відправити в духовку, змащуємо Діда Мороза молоком, щоб він красиво зарум'яниться, а потім випікаємо близько півгодини при 180 градусах. Готову випічку відкидаємо на решітку.

    вкусный необычный пирог

    Для подальшого прикраси солодкого Діда Мороза використовуємо фантазію і заздалегідь заготовлені посипання.

    Вот и готов самый вкусный новогодний пирог!

    Приємного новорічного чаювання!


  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок