Соковита яловичина, запечена в духовці - це приготоване цілісним шматком м'ясо, яке в гарячому вигляді можна подавати разом з гарніром у якості другої страви, а в холодному вигляді його можна використовувати для приготування бутербродів. Так що можна сказати, що страва виходить досить функціональним.
Крім того слід зауважити, що приготувати таку ось яловичину зовсім неважко, а тому впорається з цим завданням навіть той чоловік, який зовсім не вміє готувати! Та й таке м'ясо явно буде корисніше ковбас і сосисок, а тому витративши трохи часу можна приготувати дуже смачну їх заміну.
А ось як саме слід готувати запечену в духовку соковиту яловичину можна дізнатися з інструкцій даного фото рецепту, що йдуть нижче.
Використовувати для приготування цієї страви необхідно свіже м'ясо. Заморожене не підійде!
Якщо берете охолоджений шматочок яловичини, то дайте йому перед приготуванням полежати, хоча б годинку при кімнатній температурі.
На цьому етапі ми обвяжем м'ясо щільної ниткою, щоб під час запікання воно не втратило своєї форми.
Оскільки м'ясо готувати ми будемо на подушці з овочів, то їх подготовлением ми, власне, і займемося. Цибульку, часник і моркву очистимо, а потім наріжемо їх великими шматками. Далі ж овочі ми викладемо у форму для запікання, при цьому присипавши спеціями.
Тепер обсмажимо шматочок яловичини з усіх боків до появи характерної золотистої скоринки. Необхідно це для того, щоб всі соки м'яса при запіканні залишалися всередині нього.
М'ясо перекладаємо на овочеву подушку, підливаємо у форму склянку води, а також все це зверху трохи присаливаем. Потім блюдо накриваємо фольгою і відправляємо його в духовку на півтори години. Приблизно за 15 хвилин до готовності яловичини, ми знімемо з неї фольгу і дамо ще постояти в духовці, для того щоб золотава скоринка сформувалася остаточно.
При подачі яловичину нарізаємо на шматочки. Подавати її, як ми говорили раніше, можна і в холодному, і в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!